Valituksen voima puraisi: uuden Deus Exin erikoinen ennakkotilausohjelma peruutettiin / Uutiset / pelaaja.fi

Valituksen voima puraisi: uuden Deus Exin erikoinen ennakkotilausohjelma peruutettiin

1.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Square Enix on päättänyt peruuttaa elokuussa käynnistetyn Deus Ex: Mankind Dividedin erikoisen ennakkotilausohjelman. Augment Your Pre-Orderiksi kutsutun ohjelman tarkoituksena oli antaa pelin ennakkotilaajille vapaus valita muutamista vaihtoehdoista, millaisia ennakkotilausetuja he halusivat pelinsä mukaan. Mitä enemmän peli myös keräsi ennakkotilauksia, sitä enemmän etuja pelinsä mukaan oli mahdollista saada.

Mikäli kaikkeen ennakkotilaajille tarjottuun sisältöön halusi välttämättä päästä käsiksi, pakotti ohjelma hankkimaan käytännössä pelin yli sadan euron erikoisversion. Square Enix lupasi lisäksi myös julkaista pelin neljä päivää suunniteltua aikaisemmin mikäli peliä vain ennakkotilattaisiin "tarpeeksi"

– Kun ideaa alkujaan kehiteltiin, halusimme ohjelman antavan teille enemmän vaihtoehtoja valita, mitä haluaisitte saada ennakkotilausetuina, sillä olemme nähneet, että kun päätämme paketit itse ja jaamme ne eri markkina-aluettain, on se saanut aikaan turhautumista. Huomasimme kuitenkin nopeasti, että uusi lähestymistapa loi aina vain enemmän turhautumista, mikä johti negatiiviseen palautevyöryyn, Square Enix kertoo pelin kotisivuilla.

Ennakkotilausohjelman sulkemisen myötä Square Enix nyt lupaa, että kaikki siihen kuuluneet edut tullaan nyt antamaan pelin ennakkotilaajille ja pelistä julkaistavan Day 1 Editionin ostajille suoraan ilman turhia kikkailuja. Square Enix samalla myös luvannut, että peli tullaan nyt julkaisemaan maailmanlaajuisesti 23. helmikuuta riippumatta pelin ennakkotilausluvuista.

Lähde: Deus Ex (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mielestäni tuossa oli naurettavinta se, että paras palkinto oli muka se neljä päivää ennakkoon julkaisu. Kenellä täällä maailmassa niin kiire on, että tuosta jotain oikeaa iloa repii. Erityisesti kun vaihtoehtona olisi voinut olla vaikkapa lisäsisältö peliin, kuten aiemman tason palkinnossa, mutta vaikkapa vielä reilumpana.

Yleisesti ottaenhan kaikki ennakkotilauskama sun muu "osta täältä niin saat mukaan A ja tuolta niin saat mukaan B" on perseestä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hieno homma! Vaikka tåmä ei itseäni millään tavalla kosketakaan, kun en ennakkotilaa pelejä (tätä bs:ää ei olisi jos kukaan ei ennakkotilaisi). Enkä aio tätä ostaa muutenkaan.

Käyttäjän Glatus kuva
Glatus

Henkilönä joka odottaa innolla uutta Deus Ex:iä Human Revolutionin jälkeen, tämä ennakkotilaus pelleily jätti vain pahan maun suuhun..

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Olihan tuo jäätävää kuluttajien älykkyyden aliarviointia. Systeemi oli pelkkä kusetus, jonka lapsikin tajuaa: Pakettiin saatavat lisukkeet muka avautuivat sen mukaan, kun "tarvittava" määrä ennakkotilauksia tulee täyteen, mutta missään ei kerrottu mikä tämä määrä olisi ollut. Selvähän se, kun miettii millainen pr-katastrofi se pelille olisi ollut, jos lopulta olisi jouduttu toteamaan, ettei ihmisiä kiinnostanutkaan tarpeeksi ja extra missiot, sarjakuvat, sekä aikaisempi julkaisupäivä jäivätkin avaamatta. Totta kai jokainen Tieri olisi avattu aikanaan, oli ennakkotilausmäärä mikä tahansa, mikä tekee hommasta harvinaisen säälittävän kiristysyrityksen.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Ihan näin sivukommenttina, tuo NBA2K16 mainos aika trippyä kun pyörii täyttä ruudunpäivitystä 144 FPS. Ei ole tottunut noin sulaviin mainoksiin.

Lainaus käyttäjältä Haerski

Pakettiin saatavat lisukkeet muka avautuivat sen mukaan, kun "tarvittava" määrä ennakkotilauksia tulee täyteen, mutta missään ei kerrottu mikä tämä määrä olisi ollut.

Steamissähän on jonkun aikaa ollut mahdollisuus julkaisijoilla tällaiseen, tällä hetkellä menossa Tales of Zestiriassa. En kyllä muista onko yhtään tuollaista ennakkitilaustapausta epäonnistunut, jos joku tietää saa valaista.

Suurempi ongelma oli aivan kaiken paskan yrittämistä tunkemista samaan syssyyn, eli jo mainittu "enemmän tilaajia, enemmän tavaraa", kauppaeksklusiivi eli saat yhden asian riippuen mistä kaupasta pelin ostat mutta muuttivat sen vaihtoehdon heille suoraan valittavaksi, julkaisua edeltävä pääsy peliin jota COD on mainostanut Day Zerona ja sitten vielä kirsikkana se leikattu sisältö eli ektratehtävä.

Tavallaan siis ymmärrän että miksi tekivät tätä, koska periaatteessa kaikki nuo paskat ovat menneet kuluttajille läpi jo aiemminkin ja osa, kuten kauppaeksklusiiviedut, oli laitettu paremmin valittavaksi kaupasta riippumatta (onneksi enemmän jenkkilän juttu), mutta koska kaikki paska oli samassa kasassa, se haisi sen verta pahasti että ihmiset sen huomasivat.

Omasta puolesta saisi nämä ennakkotilaukset ihan oikeasti lopettaa. Pistää vain vituttamaan että on lähes mahdotonta ostaa koko peliä ellei ole sattunut lyömään rahaa tiskiin aikaisin, vaikka olisi vain pelin sisäinen takki, sitten joissain tilanteissa saa odotella GOTY versiota tai että ennakkotilausedut on ostettavissa DLC:nä.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Ilouutinen! Tämä temppu pitää vain toistaa muutamaan otteeseen, ja ehkä ennakkotilausedut ovat joskus historiaa.

Käyttäjän Rainbow_Dazed kuva
Rainbow_Dazed

Taidan olla likimain ainoa jota systeemi ei häirinnyt. Ei se hyvä ollut mutta ennakkotilasin silti.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey
Lainaus käyttäjältä Kansalainen

Ilouutinen! Tämä temppu pitää vain toistaa muutamaan otteeseen, ja ehkä ennakkotilausedut ovat joskus historiaa.

Näinpä. Miksei ennakkotilauseduksi riitä se, että on oma kappale pelistä varattuna ja pääsee pelaamaan heti julkaisupäivänä?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Malarkey

[quote='käyttäjältä Kansalainen']Ilouutinen! Tämä temppu pitää vain toistaa muutamaan otteeseen, ja ehkä ennakkotilausedut ovat joskus historiaa.[/quote]

Näinpä. Miksei ennakkotilauseduksi riitä se, että on oma kappale pelistä varattuna ja pääsee pelaamaan heti julkaisupäivänä?

En voisi olla enempää samaa mieltä kummankin kommentin kanssa.

Nostoja