Uuden sukupolven Forza Motorsport vahvistui ensi keväälle – tältä näyttää "kaikkein teknisesti edistynein ajopeli" / Uutiset / pelaaja.fi

Uuden sukupolven Forza Motorsport vahvistui ensi keväälle – tältä näyttää "kaikkein teknisesti edistynein ajopeli"

12.06.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
forza motorsport, Xbox Series, Xbox Seriesi X, ajopeli, Microsoft, Turn 10 Studios, Turn 10, 2023

Pitkällä tauolla ollut Microsoftin ajopelisarja Forza Motorsport on jatkumassa Xbox Seriesillä ja pc:llä vuoden 2023 keväällä, kehittäjä Turn 10 Studios on luvannut peln tuoreimman esittelyvideon yhteydessä.

Videon myötä ihan vain Forza Motorsport -nimellä kulkevaan uuteen peliin on saatu vihdoin myös ensimmäinen pelikuvasilmäys. Toiminnassa siinä nähdään aivan ensimmäisestä Forza-sarjan osasta tuttu Maple Valley -rata samalla, kun kehittäjä hehkuttavat uutuuspelin ottamia edistysaskelia.

Turn 10:n puolelta julistetaan, että tulossa pitäisi olla tähän asti "teknisesti edistynein ajopeli". Pelin fysiikkasimulaation hehkutetaan olevan esimerkiksi moninkertaisesti uskollisempia oikean maailman kanssa kuin aiemmin sarjassa. Radoissa huomioidaan dynaamisesti nyt myös ajan kulkemista, minkä ohella ajokokemukseen vaikuttavat sateen kaltaisten säätilojen ohella esimerkiksi radan lämpötila ja asfalttiin pureutuva kumin määrä. Ylipäätänsä renkaiden ja polttoaineen hallinnointi ovat nyt myös osa kisaamiskokemusta, eikä ainakaan visuaalisesti yksityiskohtaista vauriomallinnustakaan olla haluttu unohtaa.

Tarkkaa julkaisuaikaa Forza Motorsportille saadaan odottaa vielä tovi pidempään. Laajemmin peliä olisi kuitenkin määrä esitellä jo ensi viikon torstaina 16. kesäkuuta Forza-sarjan omalla Twitch-kanavalla.

Lähde: Forza (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja