Magian puute ei haitannut – uuden sukupolven roolipeli Kingdom Come rahoitettiin

Lohikäärmeettömäksi roolipeliksi lupailtu Kingdom Come: Deliverance onnistui vakuuttamaan pelaajat. Kickstarter-kampanja poiki projektille yli miljoona puntaa.

20.2.2014 21:58

Fantasian sijaan enemmän oikeaan historiaan nojaava roolipeli Kingdom Come: Deliverance on saanut Kickstarter-kampanjansa päätökseen. Kuukausi sitten tsekkiläisstudio Warhorse lähti tavoittelemaan joukkorahoituspalvelusta 300 000 puntaa, ja nyt se on saanut summan käteensä lähes nelinkertaisena.

Warhorse suuntasi alkujaan Kickstarteriin vakuuttaakseen peliä jo aiemmin tukeneelle yksityissijoittajalleen, että Kingdom Comella olisi kysyntää maailmalla. Koska rahaa satoi nyt kassaan peräti myös ämpärikaupalla, pitäisi pelin koon kasvaa entisestään esimerkiksi ylimääräisellä turnauspelitilalla ja apuriksi saatavalla koirahahmolla.

Sekä Xbox Onelle, PlayStation 4:lle että pc:lle tähdätty Kingdom Come on tarkoitus julkaista kolmessa osassa, jotta pelaajat voisivat päästä peliin käsiksi mahdollisimman nopeasti. Kuuden kuukauden sisällä Warhorse pyrkii tuomaan tukijoilleen tarjolle ensimmäisen osan alfaversion, jota vuoden 2015 puolivälissä seuraa beeta.

Kehittäjä Warhorse Studios koostuu muun muassa vanhoista Mafia-, Arma– ja Operation Flashpoint -kehittäjistä.

Lähde: Kingdom Come: Deliverance (Kickstarter)

Lisää luettavaa