Uuden sukupolven Tomb Raider yksinoikeudella Xbox Onelle / Uutiset / pelaaja.fi

Uuden sukupolven Tomb Raider yksinoikeudella Xbox Onelle

12.08.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
51

Crystal Dynamicsin seuraava suurpeli Rise of the Tomb Raider on Xbox Onen yksinoikeus. Pelitalo kertoi asiasta Microsoftin Gamescom-lehdistötilaisuudessa, jossa myös vahvistui, että peli saadaan kauppoihin vuoden 2015 lopulla.

Crystal Dynamics tai Microsoft eivät kuitenkaan maininneet sanallakaan, millaisesta yksinoikeussopimuksesta on tarkalleen kyse. Välittömästi heti julkistuksen jälkeen monet ovatkin pohtineet, ettei julkaisija Square Enix uskaltaisi lukita erästä nimekkäintä pelisarjaansa yksinomaan vain yhdelle alustalle muuten kuin rajatuksi ajaksi.

Kenties vuonna 2016 näemmekin Rise of the Tomb Raiderin myös pc:llä ja PlayStation 4:llä – kenties.

Ennen Rise of the Tomb Raideria sekä PlayStation 4:llä, Xbox Onella että pc:llä pelaamaan ollaan pääsemässä vielä Lara Croft & the Temple Osirista. Peli julkaistaan joulukuun 9. päivä.

Päivitys kello 16.10: Crystal Dynamics on selitellyt Rise of the Tomb Raiderin yksinoikeutta pelisarjan Tumblr-sivuilla. Studio ei anna järin täsmällistä kuvaa, miten peli päätyi saapumaan vain Xboxille, mutta antaa ymmärtää, että Microsoft on nähnyt Tomb Raiderissa vahvan potentiaalin ja uskonut alusta alkaen Crystal Dynamicsin visioon siitä, millainen modernin Tomb Raiderin pitäisi olla. Yhteistyön myötä Rise of the Tomb Raiderista pitäisikin muodostua nyt mahdollisimman hyvä toimintaseikkailukokemus.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Oho. Eipä taida tämän myötä montaa enää "napata" jatko-osa.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Tämä on aika perseestä. Olen varma että kaikki luulivat että peli tulee kummallekkin alustalle.

Käyttäjän NinjaSpy kuva
NinjaSpy

Mikä idea enään edes on yksinoikeuspeleissä?

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Kyse on varmasti jostain yksittäisestä DLC:stä, joka kuitenkin tulee ladattavaksi myöhemmin myös PS4:lle.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus käyttäjältä NinjaSpy

Mikä idea enään edes on yksinoikeuspeleissä?

Pakottaa ostamaan tietyn pelikoneen, joka edistää myyntiä. Tuskin Wii U myisi yhtäkään kappaletta, jos Nintendon tuotoksia nähtäisiin myös muilla alustoilla. Nykyisin yksinoikeudet ovat tosin aika taloudellinen riski.

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

http://tombraider.tumblr.com/post/94529480860/rise-of-the-tomb-raider-update

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Olisivat kertoneet sen silloin kun peli alunperin paljastettiin. Nyt olo on jotenkin huijattu.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Enpä ois ihekkää äkkiseltään uskonu tähän, mutta enpä oo muutenkaan Pleikkaria hommaamassa.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Ei onneksi kosketa itseäni, kun en ollut tätä muutenkaan hommaamassa. Tomb Raider (2013) oli niin tylsää ja tasapaksua settiä, että joutui puoliväkisin 30min/vko tahdilla pelaamaan läpi. Jopa hieman harmitti, että menin maksamaan Survival Editionista niinkin paljon kuin 25 euroa. Keskenhän peliä ei jätetä, kun on kerran aloitettu.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itsellä vielä konsolin valinta kesken mutta tästä piste Onelle. Pelisarjan bootti oli sen verran mainio että kyllä oli hyvä hankinta leiriin.

En varsinaisesti pidä yksinoikeuksien ideasta mutta kun toiminta kerran on tällaista niin on ihan turha itkeä että "MS on perseestä" jne. kun yhtä lailla yksinoikeuksia on myös pleikkarilla. Itse ostin molemmat viime polven konsolit juuri yksinoikeuksien takia enkä jäänyt itkemään ja haukkumaan Sonya kun pöllii pelejä itselleen.

Siinä mielessä tosin ärsyttävä teko että aiempi peli tuli multiplattarina. Liekö Sony tällaista vetoa tehnyt? Tosin Dead Rising 2 taas tuli multiplattarina vaikka ensimmäinen oli MS-yksinoikeus ja nyt taas DR3 oli yksinoikeus. Vähän epäsäännöllistä tuo MS:n homma, että siitä plussa Sonylle että yksinoikeuksissa on vähän selkeämpi linja.

Lienee muuten yksi Sonyn etumatkan takia tehtävistä teoista tämä suositun pelin nappaaminen "välistä".