Länsimaissa vahvan fanikunnan omaavan ja sitä kautta kulttisuosiota nauttivan Zone of the Enders -sarjan kaksi ensimmäistä osaa saattavat sittenkin jäädä myös sarjan viimeisiksi tarinoiksi.

Zone of the Endersin tuottajana tunnettu Hideo Kojima on ilmoittanut hylänneensä Enders Project -nimeä kantavan projektinsa sekä hajoittanut sitä kehittäneen kehitystiimin jättäen sarjan tulevaisuuden avoimeksi.

Kojima ilmoitti projektin peruuntumisesta viime yön aikana radio-ohjelmansa välityksellä selittäen olevansa erittäin pettynyt Zone of the Enders HD Collectionin heikkoon laatuun, mikä täten söi turhaan kallisarvoista aikaa ja rahaa.

Samalla hän täsmensi, että pelisarjan alkuperäinen tiimi ei työskennellyt teräväpiirtokokoelman parissa vaan sen sijaan kyseinen työ oli ulkoistettu High Voltage Softwarelle, joka on kehittänyt muun muassa Wiillä nähdyn The Conduit -sarjan. Kojima on kuitenkin yhä kiinnostunut tietämään, riittääkö faneilla todella kiinnostusta jatko-osaa kohtaan.

Enders Project, jonka tiedetään olevan virallinen jatko-osa Zone of the Enders -sarjalle, julkistettiin viime vuoden toukokuussa. Tuolloin Kojima paljasti pelin konseptitaidetta ja vihjasi samalla myös sen tarinallisesta asetelmasta.

Lähde: Eurogamer, Kotaku

Lisää luettavaa