Nintendo esitteli E3-messujen yhteydessä uudenlaista Pokémon-peliään. Pokémon GO -seikkailu kannustaa pelaajia ylös, ulos ja lenkille.

Älypuhelimille ilmestyvä Pokémon GO hyödyntää toiminnassaan puhelimen sijainti- ja kameratoimintoja. Tutut taskuhirviöt ilmestyvät oman kotikaupungin kaduille ja kukkuloille, jolloin otusten pyydystäminen ei onnistukaan kotisohvalta. Pelin kehittäjä Niantic Labs on käyttänyt hieman vastaavaa mekaniikkaa supersuositussa Ingress-aluevaltauspelissään.

Kun hirviön saa napattua itselleen, palkitaan pelaaja karkeilla joilla otustaan voi kehittää entistä voimakkaammaksi. Pokémon GO saa julkaisunsa jälkeen myös mahdollisuuden vaihdella pyydystettyjä hirviöitä kaverin kanssa.

Ilmaisena jaeltava Pokémon GO saa kylkeensä 35 dollaria kustantavan rannekkeen. Lisälaitteen avulla hirviöiden pyydystämisen luvataan olevan entistä nautinnollisempaa.

Pokémon GO julkaistaan heinäkuussa Androidille ja iOS-laitteille. Taskuhirviöt nähdään seuraavan kerran perinteisemmissä peleissään marraskuun 23. päivä, kun Pokémon Sun ja Moon julkaistaan Nintendo 3DS:lle.

Itse Shigeru Miyamoto kumppaneineen vietti E3-messuilla pitkät tovit esittelemässä peliään.

Lähde: Youtube/Nintendo, Polygon

Lisää luettavaa