Uudet Pokémon-pelit Sun ja Moon paljastuivat virallisesti! Seikkailu jatkuu vielä tänä vuonna / Uutiset / pelaaja.fi

Uudet Pokémon-pelit Sun ja Moon paljastuivat virallisesti! Seikkailu jatkuu vielä tänä vuonna

26.02.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Nintendo on vahvistanut virallisesti seuraavat kaksi Pokémon-pääsarjan osaa. Myöhemmin vielä kuluvan vuoden lopulla kauppoihin saapuvat sekä Pokémon Moon että Pokémon Sun, jotka saadaan pelattavaksi Nintendon 3DS-käsikonsolille.

Minkäänlaista pelikuvaa tai edes yksityiskohtia esimerkiksi uusien pelien asetelemista ei toistaiseksi ole vielä saatu. Varmaa nyt kuitenkin on jo se, että lauantaina 3DS:n Virtual Console -kauppapaikalle saapuvat Pokémon Red-, Blue- ja Yellow ovat tavallaan yhteensopivia uusien pelien kanssa. Vanhojen pelien 3DS-versioista on mahdollista siirtää nimittäin taskuhirviöitä 3DS:n Pokémon Bank -sovellukseen, josta niitä voi sitten siirtää käytettäväksi sekä Pokémon Mooniin että myös Pokémon Suniin.

Nintendo on myös vahvistanut, että heti julkaisussaan Pokémon Sun ja Moon ovat tällä kertaa pelattavissa kaikkiaan yhdeksällä erilaisella kielellä. Nämä ovat niin englanti, ranska, italia, saksa, espanja, korea, japani kuin myös perinteinen ja yksinkertaistettu kiina. Kiina on kielivaihtoehdoista uusi tulokas ja se voikin Kiinan markkinoiden koon tuntien paisuttaa Pokémon-yleisöä nykyisestä vielä merkittävästi.

Ohessa tallenne Nintendon perjantaisesta Pokémon Direct -videolähetyksestä, jossa Pokémon Moon ja Sun vahvistettiin virallisesti.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Minulla ei ole mitään valittamista uusien alueiden, tarinoiden tai megamuotojen suhteen... Mutta, minä EN halua enää UUSIA POKEMON-LAJEJA!

Noin pari viikkoa sitten julkistetun Magearnan jälkeen näitä pikku perkeleitä on sen 722 erilaista. Eikö siis alkaisi jo riittää itse turrien vääntäminen? Nykyiselläänkään ihmiset eivät tahdo enää saada kaikkia niitä kiinni, kun Keldeon tai Shayminin kaltaiset event-only otukset on niin vaikeita hankkia (ite en nykyään edes vaivaudu, vaan tyydyn esimerkiksi Alpha Sapphiressa noin 300 turriin).

Uudet megamuodot vielä menettelisivät, koska ne eivät varsinaisesti ole uusia lajeja. Tämän lisäksi ne toisivat myös uutta arvoa niille Pokemoneille, joiden tehokkuus kilpailu-skenessä on vuosien saatossa päässyt rapistumaan. Joten sen sijaan että Gamefreak antaisi meille taas sen n. 100 uutta Pokemonia, toivoisin todella, että he olisivatkin käyttäneet resurssinsa paremman juonen käsikirjoittamiseen (koska X ja Y olivat juoniltaan suorastaan abysmaalisen huonoja 5. generaation jälkeen) ja - ennen kaikkea - pelien vaikeustason kohottamiseen sille tasolle, mitä se oli ennen kutosgeniä. Mutta trailerissa nähtyjen kuvien perusteella näin tuskin on käynyt, vaan pääpaino on juurikin ollut uusissa pokemon-lajeissa :/.

Pokemon on yksi kaikkien aikojen suurimpia suosikki-franchisejani Transformereiden ohella. Tästä huolimatta, Pokemon Y:n jäljiltä jäänyt puolikarvas maku kirvelee yhä suussani. Ja vaikka Alpha Sapphiressa kello alkaa kohta näyttää 100 pelituntia, niin siitä huolimatta en ole viihtynyt nykyisen generaation kanssa läheskään yhtä hyvin kuin vaikkapa 2. tai 5. genin pelien. En menisi vielä suoraan sanomaan, että "Ja ennakkovaraukseenhan nää uudet Pokemon-pelit ei sitten enää mene!", mutta en myöskään ole ratkeamassa riemusta tämän julistuksen suhteen.

Jään siis sivusta seuraamaan myöhempiä paljastuksia Corocoro-lehdestä skannattujen artikkelien yms. muodossa. Noista kahdesta otsikosta toi Pokemon Moon kuulostaa paremmalta minun korviini, mutta saas nähdä tuleeko sitä sitten ostettua, ainakaan heti julkaisun myötä.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Itse en ole pelannut Pokemon-pelejä sitten Yellown. Ovat näköjään muuttuneet jossain vaiheessa 3D:ksi.

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Tätä onkin odotettu.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Jos tarjoilevat vain lisää sitä samaa, eivätkä tuo todella merkittäviä pelimekaanisia uudistuksia, niin eipä ole mitään syytä ostaa. Ensimmäinen (ja tähän mennessä ainoa) pelaamani sarjan peli, Pokemon Y, rupesi hyvin nopeasti maistumaan puulta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Pooooooooookemoooooon, pokemon! Edelleenkin parasta koko Pokemonissa tuo piirrossarjan suomalainen alkuperäinen tunnari, jossa tunnen sen jo kasvavan. Alkuperäistä Redia ja Blueta tuli joskus pelattua emulaattorilla ihan täpinöissä, mutta siitten kiinnostus lopahti. Kai nämä ihan hyviä pelejä on, jos siis poooookeeeemonit vielä iskee, pokemon!

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Molemmat lähtee hankintaan, kun ilmestyvät.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Tällä hetkellä edelleen ainoa pelisarja joka saa meikäläisen innostumaan jo pelkällä uuden osan julkistamisella. Pokéeemoooon!<3