Uudet tehokkaammat 3DS-mallit eivät hylkää aluelukitusta / Uutiset / pelaaja.fi

Uudet tehokkaammat 3DS-mallit eivät hylkää aluelukitusta

8.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Elokuussa julkistuksensa saaneet uudet 3DS-mallit eivät tule jättämään aluelukitusta historiaan. Asiasta tietää kertoa viihdesivusto IGN Nintendolta kuulemiensa yksityiskohtien perusteella.

– Tilanne tulee olemaan täysin sama kuin nykyisellä 3DS-tuoteperheellä, Nintendon edustaja valaisi IGN:lle.

Tieto aluelukituksesta ei varsinaisesti yllätä, mutta sitä on silti aina helppo harmitella varsinkin Nintendon historian tuntien. Kiotolaisen peliyhtiön käsikonsolit tapasivat olla aluevapaita aina siihen asti, kunnes vuonna 2008 se toi markkinoille DSi:n. Vaikka DSi olikin vain uusi malli aluevapaasta Nintendo DS:stä, sai se muutamia yksinoikeuspelejä, jotka oli lukittu alueiden mukaan. Myöhemmin 3DS otti tästä mallia ja iski kaikki pelinsä aluelukituksen taakse.

Uudet 3DS-mallit on tarkoitus julkaista Euroopassa ensi vuonna, mutta Japanissa ne saadaan myyntiin jo lokakuussa. Mallit ovat eroamassa varsin huomattavasti aiemmista 3DS-konsoleista, sillä ne on varustettu varsinkin niin kahdella uudella olkanapilla, tuoreella C-ohjaintikulla, NFC-tuella ja aiempaa tehokkaammalla prosessorilla. Mallit pyörittävät vanhoja 3DS-pelejä, mutta samalla niille on jo myös yksinoikeudella kehitteillä Xenoblade Chroniclesin käsikonsoliversio.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Eihän tämä tosiaan yllätys ole, mutta aluelukituksen puuttuminen kyllä varmasti lisäisi myyntiä uuden mallin kohdalla.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Nyt kun kerta aloittivat palautteen kuuntelemisen niin olisihan se ollut kiva että olisivat saman tien tehneet sitten kerralla kunnollisen laitteen kaikki puutteet ja viat korjattuina. Ikävää, mutta ei varmaan kukaan oikeasti odottanutkaan että yhtäkkiä droppaisivat aluelukot kun ovat ne vaivalla saaneet paikalleen.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Löytyyhän tuolta hyllystä Japani- ja USA-DS-pelejä, joten voin todeta että aluelukitus on perseestä. Esimerkiksi Jump Ultimate Stars oli Japanin yksinoikeus ja yksi DS:n suosikkipeleistäni, enkä olisi pystynyt pelaamaan sitä, jos DS olisi ollut aluelukittu.