Uunituore Control ei jää ilman Photo Mode -ominaisuutta – konsolien ruudunpäivityksen tasoittamiseen haetaan myös ratkaisuja / Uutiset / pelaaja.fi

Uunituore Control ei jää ilman Photo Mode -ominaisuutta – konsolien ruudunpäivityksen tasoittamiseen haetaan myös ratkaisuja

1.09.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Remedy, Remedy Entertainment, 505 Games, Control, Photo Mode, ruudunpäivitys

Aiemmin tiistaina uuden Control- pelinsä ulos saanut Remedy Entertainment työstää parhaillaan viilauksia varsinkin luomuksensa konsoliversioihin.

Pelin kotisivuilla julkaistussa päivityksessä vahvistetaan, että yhtiö on tietoinen Controlin konsoliversioiden ruudunpäivitystä koskevasta kritiikistä ja tutkii parhaillaan keinoja kokemuksen optimointiin. Pelistä saatua palautetta on toki laajemminkin seurattu, ja luvassa on lähitulevaisuudessa myös esimerkiksi mahdollisuus kytkeä pois päältä Motion Blurin ja Film Grain -filterin kaltaisia asioita. Myös kartan käytöstä pyritään saamaan sutjakampaa.

Uusia ominaisuuksiakin on kyllä samalla luvassa. Nimeltä Remedyn osalta on mainittu jo ruutukaappauksien ottamista monipuolistava Photo Mode, eikä se vaikuta jäävän ainoaksi lähitulevaisuudessa siintäväksi lisukkeeksi. Tämä tosin tarkoittaa, että resurssikeskeisistä syistä johtuen Remedy ei ole ainakaan toistaiseksi lisäämässä Controliin HDR-tukea.

Lähde: Control (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hakli kuva
Hakli

Hienoa! Vielä kun saataisiin päättää "tehokonsoleilla" 4k/30fps & 1080p/60fps välillä, niin olisi tosi kiva homma. Korjaan vielä, että jos saisi tolla 1080p ja rajattomalla fps, niin ei tarvitse kenenkään näsäviisastella mimmosilla fps:llä sitä sitten pelattaisiin.

Hyvä peli ollut tähän mennessä. Tosi mielenkiintoinen ja onhan se nyt ihan mahtavaa laittaa toimistotilat tuhansiksi palasiksi kerta toisensa jälkeen upeella fysiikkamoottorilla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Luotto Remedyyn kannatti eikä erikoisversion tilaaminen ollut virhe! Pitkään aikaan peli, jota ei oikein malttaisi millään lopettaa ja pelisessiot vain venyy ja venyy. Sen lisäksi sitä aina vaivihkaa päätyy pelaamaan heti kun on pienempikin väli jossain vaiheessa.

Kartalla olevien käymättömien paikkojen, kykyjen ja vastaavien sekä tarinan perusteella taidan olla jo melko lähellä loppua. Homma vain kiihtyy ja parhaita hetkiä tuli itse asiassa nyt viimeisimmässä pelisessiossa. Suomalainen tango se vain maistuu!

Harmi että photo mode tulee vasta nyt. Pelissä olisi useamminkin ollut kuvan paikka. En tiedä jaksanko ihan heti pelailla uusiksi mutta jos se ehtisi tulla ennen kuin saan joka paikan kahlattua niin voisi kuviakin ehtiä napsia. On muuten kivasti salaisuuksia kentissä. Yllätti kuinka paljon kentät avautuvat erinäisten kykyjen saamisen jälkeen. Odotin pienempää.

Lisäksi peli on parhaita voimafantasioita mitä peleissä äkkiseltään muistan. Onhan näitä supersankareita ja muita mutta usein ne vastuksetkin on samalla tasolla, joten esim. joku Assassin's Creedien puolijumala ei tunnu niin kovalta kuin Jesse nakellessaan toimistotuoleja, trukkeja ja muuta irtotavaraa ilmassa leijuessaan. Välillä tulee väkisin mieleen, että pelaisi X-Menin Stormilla.

PS. Ennakkoepäilyistä huolimatta Ahti on kova ukko! Onhan se melko nähty stereotyyppi mutta ei siitä vain voi olla tykkäämättä.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Taattua Remedy-laatua on kyllä. Parasta pelissä on se että se jättää ajattelulle ja oivaltamiselle tilaa (etenkin jos piilottaa mission objectivet ruudulta). Peli antaa sopivasti vihjeitä hienostunein audiovisuaalisin keinoin siitä minne mennä ja mitä tehdä, sen sijaan että läväyttää heti naamalle valmiiksi pureskellut ohjeet.

Valitettavasti fps-ongelmat ovat välillä aika pahoja kun on monta vihua ruudulla ja räjähdyksiä joka suunnassa. Hyvä jos hiovat tuota paremmaksi. Tänäänkin ihmettelin, että onko kuvassa jokin sumufiltteri aina päällä, ja ilmeisesti onkin tuo film grain. En tykkää mistään elokuvamaisista kuvakikkailuista. Kaikki blurrit ja filtterit valinnaisiksi asetuksiksi, kiitos.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Onhan tätä varmasti jauhettu jo se 20h ja en osaa edes sanoa olenko aivan lopussa vai en. Kalastellut kyllä jokaisen lisätehtävän ja tutkinu kaiken mitä olen keksinyt. Harvemmin käy näin, useasti menee pelkällä suorituksella läpi ja sitten seuraavaan. Tämän kanssa eri juttu. Olen tähän mennessä löytänyt kolme alan wake viittausta.

Täytyy itsekkin myöntää, että Ahti on stereotypiastaan huolimatta kova äijä. Se mikä mielestäni tekee Controllista niin miellyttävän on se miten helppoa ja nopeaa Jessen ohjastaminen on. Kaikki kiipeily, hyppely ja dash toimii todella hyvin. Kontrollit ovat niin hyvät ja jouhevat, että tästä saisi vaikka tehtyä hyppely kikkailupelin jos haluaisi. Levitaatiolla muuten sitten pääsee lähes mihin tahansa, kannattanee koittaa vaikka ensimmäisen alueen isoissa hallimaisissa toimistotiloissa, voi löytyä vähän uusia paikkoja ;) Telekinesis on aika op skilli, harmillisen vähälle oikeastaan jää muut verrattuna telekinesis ja dash. Suojaa ja levitaatiota nyt kiperissä tilanteissa voi tarvita. Itselläni on -73% seize time, silti sitä tulee käytettyä harvoin. Siihen silti menee aikaa ja useimmiten ne eivät ole niin hyödyllisiä tovereita.

Ainut isompi ongelma oli pelin kanssa oikeastaan saada se pelaamaan. Nvidia suositteli (nehän nyt yleensäkki on ihan pskaa) laitto DX12 ja RTX ominaisuuksia. En päässyt edes alkuvideoita pidemmälle, kun peli kaatui. Ei muutaku roskiin ne, DX11 ja high-medium asetukset niin toimii. Suurinosa paikoista toimii suht 60fps, mutta maintenancessa ei sitten mitenkään...40-ish fps.