Uusi Atari-konsoli kerää jo miljoonien edestä joukkorahoitustukea / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Atari-konsoli kerää jo miljoonien edestä joukkorahoitustukea

31.05.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Atarin epämääräinen pyrkimys palata pelikonsolimarkkinoille on ottanut askeleen eteenpäin tällä viikolla. Yhtiön Atari VCS -nimellä tunnetusta uutuuslaitteesta pitkään luvattu joukkorahoituskampanja pyörähti viimein käyntiin Indiegogo-palvelussa, jossa se onkin noin vuorokaudessa ehtinyt kokoamaan kasaan jo reilut kaksi miljoonaa dollaria.

Atari lupaa VCS:n sisältävän valmiiksi reilut sata klassista Atari-peliä ja tukevan myös modernimpia pelejä erilaisilta kehittäjiltä. Tällä hetkelle laitteelle ainut nimeltä mainittu modernimpi peli on Tempest 4000, kun muuten Atari on julkistanut toistaiseksi vain oheisen listan laitetta tukevista kumppanikehittäjistä.

Pelien pelaamisen ohella VCS:n on kerrottu tukevan esimerkiksi striimauspalvelujen seuraamista. Jonkinlainen maksullinen Atari-verkkopalvelu on myös suunnitteilla laitteelle.

Nykyisten tietojen mukaan Atari VCS:n sisältä on löydettävisssä 4 gigan edestä DDR4-muistia, Bristol Ridge A10 -suoritin ja Radeon R7 -näytönohjain. Käyttöjärjestelmänä toimii Linux. Firma kuitenkin korostaa, ettei mitään ole sen rautakakokoonpanon suhteen lyöty vielä täysin lukkoon.

Minimissään Atari VCS:n voi tällä hetkellä ennakkotilata Indiegogon kautta 199 dollarilla. Kyseiseen settiin ei kuulu osaksi minimissään 30 dollaria kustantavaa ohjainta. Saataville ensimmäisiä virallisia laitteita se lupaa ensi vuoden heinäkuulle. Tänä vuonna se on kyhäämässä vielä uutta prototyyppiä VCS:tä, kun varsinainen lopullinen valmistaminen käynnistyy loppuvuodesta. 

Atarin VCS-hanke on syntynyt varsin heikkojen suorituksen varjostamana. Vaikka firman nimellä on alalla historiallista merkitystä, ei sen nykyisellä inkarnaatiolla ole muuta kuin nimellistä tekemistä vanhan Atarin kanssa. Yhtiön viimeaikaisiin pelisuorituksiin lukeutuu esimerkiksi ongelmallisen kehityksen jälkeen kritisoidussa kuosissa ulos saatu RollerCoaster Tycoon World ja nopeasti kadotukseen hylätty avaruusseikkailu Asteroids Outpost. Firman pyrkimys joukkorahoittaa klassisen RollerCoaster Tycoonin Switch-versio herätti sekin kosolti hämmennystä.

Atarin toiminta tuntuu olleen viime aikoina muutenkin täynnä lähinnä huomionhakuisia tempauksia. Firma lanseerasi hiljattain muun muassa reilun sadan euron hintaisen kaiutinlippiksen, eikä se tietenkään ole halunnut jäädä ulos kryptovaluuttabuumistakaan.

Atari ei ole toki ainut menneisyyden nimi, joka haikailee takaisin laitemarkkinoille ja kansan huulille. Aiemmin tällä viikolla myös sen vanhan kilpailijan Intellivisionin on kerrottu tekevän paluuta uuden pelivempeleen hahmossa. Tarkempia lisätietoja siitä on määrä kuulla syksyllä.

Lähde: Indiegogo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

"Tyhmyydestä sakotetaan", niinhän se sanonta kuuluu. En olisi antanut Atarille viittä senttiäkään ja en ymmärrä ketkä antavat tähän projektiin rahaa? Miten ihmiset voivat luottaa tähän yhtiöön heidän viimeaikaisten toilalujen jälkeen? Eikö Switch, XBone ja PS4 ole tarpeeksi hyviä konsoleita? Oletteko kuulleet OUYA:sta? Jos nämä tukijat sitten saavat surkean tuotteen vastalahjaksi, he voivat syyttää vain itseään.

Ja tuo tukijoiden lista, keitä hemmettejä noi on, Atarin omia sisaryhtiöitä? En ole kuullut yhdestäkään.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Itseäni kyseinen laite kyllä kiinnostaa, mutta en ole vielä tehnyt päätöstä projektin tukemisen suhteen.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus Brutal1ty

Ja tuo tukijoiden lista, keitä hemmettejä noi on, Atarin omia sisaryhtiöitä? En ole kuullut yhdestäkään.

Itse tunnistan jopa kaksi.
Eden games on tehnyt sellaisia kohtuu tunnettuja pelejä kuin v-rally 1-3, nfs:porsche ja test drive unlimited noin muutaman mainitakseni.
Tosin ainakin tdu porukasta osa lähti pois ja perusti ivory towerin joka on tehnyt the crewn.

Llamasoft on Jeff Minterin pelitalo eli tyyppihän on tehnyt esim tempestin ja ison määrän muita pelejä. Pikaisella wiki selauksella olen näköjään pelannut tempestin lisäksi jopa revenge of the mutant camels peliä c-64:lla.

Käyttäjän rap kuva
rap

Itseä laite kyllä alustavasti kiinnostaa. Mutta miks tohon on pitäny ottaa xbox one ohjain? Uudet konsolit kiinnostaa aina. Saa nähdä tuleeko vuoden päästä kauppoihin ja jos tulee, niin mistä saa suomessa ekana, ja tärkein, mihin hintaan...

Käyttäjän Jawk kuva
Jawk

Ei ole Xboxin ohjain, vaikka on melkein saman näköinen.

Ja veikkaan kanssa että tälle käy samanlailla kuin OUYA:lle, eli konsoli ei myy julkaisun jälkeen paljoakaan ja tuki loppuu 1-2 vuoden päästä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Miksi? Edes Atari nimellä ei ole juurikaan mitään arvoa. On syy miksi pulju meni konkkaan alunperinkin. Ainut plussa tässä on se, että tuo laite on kyllä ihan hienon näköinen. Paljonkohan maksaisi saada pelkät kuoret hyllyyn?

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Ihan mielenkiintoinen pienenä x86 Linux-koneena, mutta ei tarpeeksi mielenkiintoinen että itse laittaisin rahaa.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus snaketus

Miksi?

"Open Platform for Creativity and Customization!" ja mukavan näköinen. Umpisuljettu ja tunkkainen pelimaailma kaipaisi mielestäni avoimia vaihtoehtoja.
Valitettavasti itselläni on ikävä kutina ettei Atari ole sitoutunut laitteeseen ja ohjelmiston kehittämiseen pitkällä tähtäimellä. Olisihan se toki mielettömän hienoa jos Atari rupeaisi Valven tavoin ajamaan pelimaailmaa/peliympäristöä avoimemmaksi.

Käyttäjän make72 kuva
make72
Lainaus partajeesus

[quote="Brutal1ty"]
Ja tuo tukijoiden lista, keitä hemmettejä noi on, Atarin omia sisaryhtiöitä? En ole kuullut yhdestäkään.[/quote]

Itse tunnistan jopa kaksi.

Eden games on tehnyt sellaisia kohtuu tunnettuja pelejä kuin v-rally 1-3, nfs:porsche ja test drive unlimited noin muutaman mainitakseni.
Tosin ainakin tdu porukasta osa lähti pois ja perusti ivory towerin joka on tehnyt the crewn.

Llamasoft on Jeff Minterin pelitalo eli tyyppihän on tehnyt esim tempestin ja ison määrän muita pelejä. Pikaisella wiki selauksella olen näköjään pelannut tempestin lisäksi jopa revenge of the mutant camels peliä c-64:lla.

Jotenkin rupes tekee mieli hommaa jostain toi revenge of mutant camels tuli itsekin pelattua sitä aikonaan ja paljon:).Pitäis hommaa myös Forbidden forest,löytyy multa vielläkin toimiva C64+Vic20 ja Amiga 1200.
Vrally ykkösessä tahkottiin jonkun pätkän enkkaa verissä päin kaverin kans hauskaa oli:)

Nostoja