Battlefield-pelisarjan johtotehtävän vastaanottanut Vince Zampella on kertonut näkemyksiään Battlefield 2042:n epäonnistumisen syistä.

Menestyksekkäiden räiskintäpelistudioiden Infinity Wardin ja Respawn Entertainmentin perustajana tunnettu Zampella avasi näkymyksiään äskettäin antamassaan haastattelussa. Zampellan mukaan EA harhautui Battlefield 2042:ssa liian kauas Battlefieldin ytimestä kunnianhimoisilla tavoitteillaan sen sijaan, että olisi keskittynyt tekemään pelistä hauskan.

– Luulen, että he vain harhautuivat hieman liian kauaksi siitä, mitä Battlefield on, Zampella kommentoi Barron’s-taloussivustolle.

– He yrittivät tehdä muutamia asioita, jotka olivat ehkä kunnianhimoisia, kuten pelaajamäärän kasvattaminen. En usko, että he käyttivät tarpeeksi aikaa tehdäkseen siitä hauskaa.

Zampella kommentoi haastattelussa myös Battlefield-pelisarjan kehityksen tiimoilta tapahtuvia muutoksia hänen alaisuudessaan. Hänen mukaansa kyseessä on kokonaan uusi rakenne, jossa tuodaan yhteen useita studioita ja parhaat osaajat, joille annetaan aikaa tehdä jotain mahtavaa.

EA ei ole vielä paljastanut aikatauluja seuraavan Battlefield-pelin julkaisulle. Pelin tiedetään kuitenkin olevan jo työn alla niin Battlefield 2042:ää kehittäneillä DICE:llä ja Ripple Effectillä kuin varta vasten yksinpelikampanjan kehittämistä varten perustetulla Ridgeline Gamesilla. Toistaiseksi yhtiö keskittyykin tukemaan pahimmasta pelaajakadostaan hieman toipunutta Battlefield 2042:ta, jonka toinen sisältökausi käynnistyi äskettäin.

Lähde: Barron’s

Lisää luettavaa