Uusi video uppoutuu PlayStation 5 -konsolin DualSense-ohjainten analogisauvoista raportoituihin ongelmiin.

Sonyn uutuusohjaimen ongelmat nousivat tapetille viime viikolla Yhdysvalloissa nostetun ryhmäkanteen myötä. Ryhmäkanteen mukaan ohjaimen analogisissa ohjainsauvoissa on ongelmia, joiden vuoksi ohjainsyöte alkaa ”harhailla” vaikka sauva olisi paikallaan. Teknologian korjaamiseen erikoistuneen YouTube-kanava iFixitin julkaiseman DualSense-purkuvideon mukaan ongelmat liittyvät analogisauvojen perusrakenteeseen. Videon mukaan ongelmat voivat aiheutua esimerkiksi sauvan liikettä mittaavan potentiometrin kulumiseen tai ohjaimen keskiasentoon palauttavan jousen löystymiseen. Potentiaaliseksi ongelmanaiheuttajaksi videolla tunnistetaan myös ohjainten sisälle muoviosien kulumisen myötä kertyvät tai ulkopuolelta päätyvät roskat.

iFixit arvioi videolla myös analogisauvojen elinikää komponentin valmistajan ilmoittamien teknisten tietojen perusteella. Kanavan arvioiden perusteella ohjainsauvan komponenttien voivan saavuttaa arvioidun käyttöikänsä jo 400 pelitunnin aikana.

Analogisauvojen pulmat eivät liity pelkästään DualSense-ohjaimeen, vaan vastaavia ongelmat ovat poikineet ryhmäkanteita myös Microsoftia ja Nintendoa vastaan. iFixit huomauttaakin, että myös Xbox Elite Seriesin ja Switch Pro Controllerin analogisauvat hyödyntävät tismalleen samanlaisia komponentteja kuin DualSensekin.

Lisää luettavaa