Uusi Formula 1 -pelisarja tekee tuloaan – ajaminen vaihtuu nyt managerointisimulaatioon / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Formula 1 -pelisarja tekee tuloaan – ajaminen vaihtuu nyt managerointisimulaatioon

10.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Formula 1, F1, managerointi, managerointipeli, Frontier, Frontier Developments, simulaatio, 2022, Planet Zoo, Planet Coaster

Codemastersin F1-ajopelit eivät jää tulevaisuudessa ainoiksi suuremmiksi Formula 1 -aiheisiksi videopelituotteiksi. Brittikehittäjä Frontier Developments on ilmoittanut, että se on solminut useamman vuoden laajuisen sopimuksen F1-aiheisten managerointipelien kehittämisestä ja julkaisemisesta.

Frontier tunnetaan nykyisin parhaiten Elite-, Planet Coaster- ja Planet Zoo -peleistä, joten hallinnointipohjainen pelattavuus ei ole sen tekijöille mikään uusi aluevaltaus. Tarkkaan kehittäjä ei ole vielä kertonut, minkälaista hallinnointitoimintaa siltä voidaan formuloiden osalta odottaa, mutta suunnitelmissa sillä olisi toteuttaa ainakin neljä peliä vuoden 2022 F1-kaudesta alkaen.

Pelkästään pc-ilottelua luvassa ei näillä näkymin myöskään ole. Frontier hehkuttaa sopimuksen kattavan oikeudet kehittää ja julkaista F1-pelattavaa myös konsoleille.

Parhaillaan olemassa on jo virallinen F1-managerointipeli F1 Manager, joskin kyseessä on kepeämpi mobiilaitteille työstetty teos. Vuosien varrella vastaavia tuotoksia on nähty aiemmin muun muassa jopa Electronic Artsilta, joka julkaisi vuonna 2000 oman F1 Managerinsa pc:lle.

Lähde: Frontier Developments

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.