Uusi Grim Fandango tulee tietokoneille, mutta ei Xboxeille / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Grim Fandango tulee tietokoneille, mutta ei Xboxeille

10.07.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
10

Double Fine on paljastanut tulevan Grim Fandango -pelinsä ilmestyvän PlayStation 4:n ja Vitan lisäksi myös pc:lle, Macille ja Linuxille.

Vuonna 1998 ilmestyneen seikkailupeliklassikon teräväpiirtoaikaan päivitetty versio paljastettiin Sonyn lehdistötilaisuudessa E3-messuilla. Grim Fandangon vahvistettiin julkistuksensa yhteydessä ilmestyvän PS4:lle ja Vitalle. Nyt Sonyn edustaja Gio Corsi on vahvistanut Twitterissä, ettei Grim Fandangoa nähdä näillä näkymin lainkaan Xbox-alustoilla, vaan peli julkaistaan konsoliyksinoikeutena PlayStation-laitteille.

Kehittäjä Double Fine vahvisti kuitenkin omilla verkkosivuillaan Grim Fandangon ilmestyvän myös pc:lle, Macille ja Linuxille. Studio kertoi myös pelin kaikkien versioiden ilmestyvän samaan aikaan, joten pelaajien ei tarvitse vältellä paljastuksia viidentoista vuoden ikäisestä seikkailusta. Grim Fandangon julkaisupäivää ei toistaiseksi ole vahvistettu.

Lähde: Game Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90

"Tulee tietokoneille, mutta ei xboxeille" ??? Grim Fandango on/oli PC peli. Kumma että tulee edes ps4:lle tai vitalle.

Käyttäjän Jukka Moilanen kuva
Jukka Moilanen
Lainaus käyttäjältä Dremora90

"Tulee tietokoneille, mutta ei xboxeille" ??? Grim Fandango on/oli PC peli. Kumma että tulee edes ps4:lle tai vitalle.

Uuden version alustoiksi kerrottiin alun perin vain PS4 ja Vita. Windows-, Mac- ja Linux-julkaisu paljastettiin äskettäin.

Käyttäjän Mordor kuva
Mordor

Toivottavasti peli julkaistaan GOGissa, koska en enää jaksa ostella pelejä Steamistä.

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei
Lainaus käyttäjältä Dremora90

"Tulee tietokoneille, mutta ei xboxeille" ??? Grim Fandango on/oli PC peli. Kumma että tulee edes ps4:lle tai vitalle.

Ilman Ps4:sta ei olisi edes pc versiota, sillä Sonyhan tuon kutakuinkin taisi tehdä mahdolliseksi (uuden version siis).

Käyttäjän Core kuva
Core

Edelleen löytyy alkuperäisen PC-pelin levyt tosta laatikosta, mutta ei varmaan tulisi uudestaan hommattua kuitenkaan.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tuohan oli aika hyvä kun se mainoshan E3:ssa sanoi ettei ole laillista tapaa ostaa peliä ja sitten julkaisivat vain playstationille. Tavallaan sitten jännä että miksei sitten suoraan muillekin alustoille julkaise? Vai onko takana taas "konsolieksklusiivi" että voivat Sonylla mainostaa paremmin ja samalla saada kuitenkin hieman lisätienestiä PC pelaajilta?
Saa nähdä milloin tuon buzzwordin teho lakkaa ja ihmiset tajuavat sen tarkoittavan että tulee myös tietokoneelle.

Lainaus käyttäjältä Mordor

Toivottavasti peli julkaistaan GOGissa, koska en enää jaksa ostella pelejä Steamistä.

Voisin kuvitella tulevan, koska kuitenkin aika paljon Double Finen pelejä siellä, mukaanlukien tuo uusin (puoliksi valmis) Broken Age.
Itsellä ei oikein ole väliä mistä ne pelit saa, kunhan toimii ja on pelattavassa kuosissa. Tästä syystä juuri hieman odotankin GOG Galaxyä koska muidenhan yhtiöiden asiakasohjelmien ongelmat ovat juurikin tuon pakotuksen ja nettiominaisuuksien takana, jos saisi tuosta samalla hieman parempaa kilpailua steamille vaikka onkin jo lähes mahdotonta.

Käyttäjän Paronipekugram kuva
Paronipekugram

Toivottavasti ääninäyttelijät ovat samat kuin alkuperäisessä versiossa esim gabriel knightin uusio versiossa ääninäyttely on tehty uusiksi.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Aika kummalliseks alkaa mennä tää homma. Liekö Sonya alkanu pelottaa Xboxin syksyinen julkaisu, ku osa isommista "monialusta" peleistä tulee vain PS4:lle ja PC:lle, muttei Xboxille. Paljonkoha Sony on maksanu pelintekijöille? Porttauksesta se ei voi olla kiinni koska Xbox ja Pc käyttää samaa käyttistä ja Xbox Onen spekseillä olevalla PC:llä saadaan 1080p grafiikkaa ulos 60 fps, liekö Sonylla näppisä siinäkin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Kukko

Porttauksesta se ei voi olla kiinni koska Xbox ja Pc käyttää samaa käyttistä ja Xbox Onen spekseillä olevalla PC:llä saadaan 1080p grafiikkaa ulos 60 fps, liekö Sonylla näppisä siinäkin.

Ei se nyt lähellekään kyllä näin mennyt...
Sama UI ja API ei ole sama asia kuin käyttis, se tarkoittaisi että pelit olisi ihan sinältään pelattavissa myös PC:llä ja eiväthän ne ole. Xbonen specteillä olevalla tietokoneella voidaan saada 1080p/60fps kuvaa pihalle kyllä, koska grafiikoita PC:llä on helppo käyttäjän omatoimisesti laskea alemmas. Jos nyt taas aletaan niistä specteistä puhumaan niin kyllä se PC edelleen on ihan omassa luokassa missä Xbone on lähempänä PS4, joka on jo todistetusti tehokkaampi kahdesta. Sillä tosin ei varmaan tule Double Fine tyylisen pelin kanssa olemaan minkäänlaista ongelmaa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä Paronipekugram

gabriel knightin uusio versiossa ääninäyttely on tehty uusiksi.

pakostakin gabriel knight pitää tehdä uusiksi kun sehän on todella alhaisella laadulla kun vertaa mitä on nykyisin mahdollista