Uusi Hitman onkin nyt episodipohjainen kokemus – näin sen julkaisu tapahtuu / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Hitman onkin nyt episodipohjainen kokemus – näin sen julkaisu tapahtuu

14.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Square Enix ja IO Interactive ovat muuttaneet tapaa, jolla ne ovat tuomassa markkinoille seuraavan Hitman-sarjan osan.

Alkujaan yhtiöiden tarkoituksena oli tuoda peli myyntiin vajanaisena mutta täyteen hintaan myytävänä tuotteena ja päivittää sitä sitten ilmaiseksi uudella sisällöllä pitkin kuluvaa vuotta. Myöhemmin ideaa laajennettiin hieman tarjoamalla pelaajille mahdollisuus ostaa myös pelkkä ensimmäinen osuus pelistä (noin kolme kenttää ja siihen kuuluvat tehtävät) alhaisempaan hintaan ja maksaa sitten halutessaan lisämaksun, jos he halusivat päästä käsiksi peliin myöhemmin julkaistavaan sisältöön.

Nyt yhtiöt ovat tehneet ihan vain Hitmaniksi kutsutusta uudesta pelistä suosiolla episodipohjaisen kokemuksen. Kun maaliskuun 11. päivä koittaa, tuodaan kauppoihin ensimmäinen noin 15 euron hintainen osa pelistä, joka sisältää pelin tutoriaalitehtävän ja Pariisiin sijoittuvan kentän erilaisine aktiviteetteineen. Huhtikuusta alkaen peliin tuodaan sitten lisää kenttiä ja tehtäviä paketeissa, joita kaupitellaan noin kymmenen euron hintaan kappaleelta.

Muutokset ovat syy sille, miksi pelin ennakkotilauksia peruttiin maailmalla hiljattain.

Kaikkiaan pelin on määrä koostua kuudesta pelialueesta, eli laajennuksia on odotettavissa peliin viitisen kappaletta. Jos niiden hankinnassa haluaakin tehdä säästöä, voi koko pelin kehitteillä olevasta sisällöstä pulittaa jo heti maaliskuussa noin 60 euroa.

Myös Hitmanin noin 140 euron keräilyversio tarjoaa pääsyn kaikkeen peliin julkaistavaan sisältöön. Kuvan kyseisestä versiosta löytää uutisen alaosasata.

Maksullisten laajennuspakettien väleissä IO ja Square Enix ovat aikeissa pitää peliä tuoreina myös esimerkiksi erilaisilla erikoistapahtumilla sekä muulla erikoissisällöllä. Tarkoituksena peliin olisi saada uutta sisältöä vähintään kuukausittain.

Levyllä uuden Hitmanin voi kokonaisuudessaan ostaa vuoden 2016 lopulla, kun pelin kaikki sisältö on saatu valmiiksi ja julkaistua.

Uusi Hitman on edelleen työn alla niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle kuin pc:llekin. Helmikuussa pelistä tuodaan saataville eräänlainen beetaversio sekä PlayStation 4- että pc-pelaajien iloksi. Käsiksi siihen on mahdollista päästä ainakin pelin ennakkotilaamalla.

Lähde: IO Interactive

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Harvemmin tulee enään ostettua erikoisversioita, mutta toi Hitman näyttää sen verran hienolta, että pitääpä harkita.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tavallaan jopa kiinnostaisi kokeilla Hitmanin tyylistä tehtäväpohjaista peliä episodimallilla. Kun pelattavana olisi tosissaan vain se pieni pätkä kerrallaan, ehtisi siihen syventyä aivan eri tavalla, kuten aiemmin tuli tehtyä vanhempien Hitmanien kanssa. Varsinkin Bloodmoneyn olisi suurin piirtein osannut pelata silmät kiinni silent assassin -rankilla. Nykyään ei enää useinkaan jaksa panostaa samalla tavalla, mutta episodimalli voisi olla se tarvittava sysäys.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei kiitos.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä tuo paljon paremmaksi muuttunut, en osaa edes sanoa kumpi oli parempi, nykyinen vai aiempi. Itse odottelen "oikeaa" versiota, siis sitä jossa on ihan koko peli kotelossa levyllä, niin kuin perinteisesti on ollut tapana.

Latauspelit on sitten asia erikseen ja digiversiot on heille, jotka niistä välittävät. Itse asiassa olen ostanut monta ns. latauspeliäkin levyversioina ja ostan jatkossakin jos siihen annetaan mahdollisuus. Helldiversin tosin ostin diginä kun hintaeroa fyysiseen oli sen verran ja peliä kuitenkin pelailee aika ajoin, joten levyjä saisi vaihdella edestakaisin. Trials Fusionin olisin myös voinut ostaa mieluummin diginä samasta syystä. Erityisesti kun suuri osa pelistä on muutenkin DLC:ia, joten mitä väliä sillä emopelin levyllä olemisella sitten lopulta on.

Lainaus käyttäjältä Haerski

Tavallaan jopa kiinnostaisi kokeilla Hitmanin tyylistä tehtäväpohjaista peliä episodimallilla. Kun pelattavana olisi tosissaan vain se pieni pätkä kerrallaan, ehtisi siihen syventyä aivan eri tavalla, kuten aiemmin tuli tehtyä vanhempien Hitmanien kanssa. Varsinkin Bloodmoneyn olisi suurin piirtein osannut pelata silmät kiinni silent assassin -rankilla. Nykyään ei enää useinkaan jaksa panostaa samalla tavalla, mutta episodimalli voisi olla se tarvittava sysäys.

Mainio huomio. Nykyään pelit ovat sen verran laajoja ja maailmoissa on niin paljon tekemistä ja löydettävää, että tuollainen pienempi satsi voisi tosiaan saada koluamaan pelin (osaset) tarkemmin. Ihan kuten ennen vanhaan kun peleissä ei ollut ehkä ihan niin paljon lääniä ja/tai löydettävää. Ja kun pelejä sai paljon harvemmin hankittua, joten niihin panosti jo senkin vuoksi.

Itse asiassa aika monet pienemmät pelit tulee koluttua ihan eri malliin läpi kun pituutta ja/tai karttaa ei ole niin paljoa tutkittavaksi.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Sopisi hyvin toi spessu version patsas ton Farcry 4 patsaan viereen kun on samat istumaan asennot laitettu :) täytyy harkita hankintaa.

Nostoja