Square Enix ja IO Interactive ovat muuttaneet tapaa, jolla ne ovat tuomassa markkinoille seuraavan Hitman-sarjan osan.

Alkujaan yhtiöiden tarkoituksena oli tuoda peli myyntiin vajanaisena mutta täyteen hintaan myytävänä tuotteena ja päivittää sitä sitten ilmaiseksi uudella sisällöllä pitkin kuluvaa vuotta. Myöhemmin ideaa laajennettiin hieman tarjoamalla pelaajille mahdollisuus ostaa myös pelkkä ensimmäinen osuus pelistä (noin kolme kenttää ja siihen kuuluvat tehtävät) alhaisempaan hintaan ja maksaa sitten halutessaan lisämaksun, jos he halusivat päästä käsiksi peliin myöhemmin julkaistavaan sisältöön.

Nyt yhtiöt ovat tehneet ihan vain Hitmaniksi kutsutusta uudesta pelistä suosiolla episodipohjaisen kokemuksen. Kun maaliskuun 11. päivä koittaa, tuodaan kauppoihin ensimmäinen noin 15 euron hintainen osa pelistä, joka sisältää pelin tutoriaalitehtävän ja Pariisiin sijoittuvan kentän erilaisine aktiviteetteineen. Huhtikuusta alkaen peliin tuodaan sitten lisää kenttiä ja tehtäviä paketeissa, joita kaupitellaan noin kymmenen euron hintaan kappaleelta.

Muutokset ovat syy sille, miksi pelin ennakkotilauksia peruttiin maailmalla hiljattain.

Kaikkiaan pelin on määrä koostua kuudesta pelialueesta, eli laajennuksia on odotettavissa peliin viitisen kappaletta. Jos niiden hankinnassa haluaakin tehdä säästöä, voi koko pelin kehitteillä olevasta sisällöstä pulittaa jo heti maaliskuussa noin 60 euroa.

Myös Hitmanin noin 140 euron keräilyversio tarjoaa pääsyn kaikkeen peliin julkaistavaan sisältöön. Kuvan kyseisestä versiosta löytää uutisen alaosasata.

Maksullisten laajennuspakettien väleissä IO ja Square Enix ovat aikeissa pitää peliä tuoreina myös esimerkiksi erilaisilla erikoistapahtumilla sekä muulla erikoissisällöllä. Tarkoituksena peliin olisi saada uutta sisältöä vähintään kuukausittain.

Levyllä uuden Hitmanin voi kokonaisuudessaan ostaa vuoden 2016 lopulla, kun pelin kaikki sisältö on saatu valmiiksi ja julkaistua.

Uusi Hitman on edelleen työn alla niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle kuin pc:llekin. Helmikuussa pelistä tuodaan saataville eräänlainen beetaversio sekä PlayStation 4- että pc-pelaajien iloksi. Käsiksi siihen on mahdollista päästä ainakin pelin ennakkotilaamalla.

Lähde: IO Interactive

Lisää luettavaa