Uusi ja erilainen Xbox 360 -ohjain? / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi ja erilainen Xbox 360 -ohjain?

29.06.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
12

Xbox-pomo Peter Moore on vihjannut, että Microsoft saattaa tuoda markkinoille uuden ohjaimen Xbox 360 -konsolille. Tällaista kuultiin EA Community -tapahtumassa.

Mooren mukaan tällaiseen tähdätään, jotta nykyisiä monimutkaisia ohjaimia kammoavat uskaltaisivat lähestyä paremmin pelejä. Tarkoitus on luoda intuitiivisempi ja helpompi ohjausmalli.

– Hartianapit, liipaisimet, analogiohjaimet ja ristikko-ohjaimet – nykyään löytyy kaikenlaista, Moore sanaili.

Hän vertasi nykyisiä ohjaimia Atari 2600 -laitteen vastaavaan, jonka ”kaikki saattoivat ottaa käteensä ja pelata”.

– Uskon, että Wiin ohjaimella yritetään samaa, joskin, kun itse kokeilin sitä, yllätyin kuinka paljon siinäkin on liikkuvia osia. Minulla kesti hetken jopa sillä ohjaimella, ennen kuin tajusin mistä oli kyse, hän kertoi.

Moore kertoi 14-vuotiaasta tyttärestään, joka pitää erityisesti Project Gotham Racingista, mutta jota turhauttaa nappien asettelu.

Wiin faneihin lukeutuvan Mooren sanat siitä, ettei Microsoft ryhdy mihinkään, mitä ei voi pitää intuitiivisena tai innovatiivisena, ovat kivaa kuultavaa. Toivottavasti heidän mahdollinen uusi mallinsa toimii valmistuttuaan hyvin. Yhtiö ei ole kuitenkaan vielä valmis julkistamaan mitään uutta, eli ainakin toistaiseksi pitää tyytyä vain odottamaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kristallipallo kertoo: He tekevät tämmöisen
http://img206.imageshack.us/img206/9751/machnescontroller4dh.jpg

Käyttäjän Bugista kuva
Bugista

Heheh, siinäpä intuitiivisuutta kerrakseen. :D

Käyttäjän Yoni kuva
Yoni

Hei, me täällä Microsoftilla lähdemme kopioimaan (todennäköisesti) Wiin ohjainta, mutta haukumme samalla kuinka p**ka se on.... Huvittava tuo Mooren kommentti Wiin ohjaimesta :). Kaikki tahtoo nyt olla niin innovatiivisia, kun Nintendon tallissa huomattiin mitä yleisö kaipaa (paitsi grafiikka-huorat).

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

No kivahan sitä on saada erillaisia ohjaimia ja muuta sälää konsoleihin. Matki Ms Nintendoa tai Sonya kenties jotain muuta, se ei minua haittaa niinkään.

Tosin tämähän on se hauska puoli, mitä muuta innovatiivista wii tarjoaa konsolillaan kuin ohjaimen? Uuden ohjaustavan voi tuostavain keksiä mille vain konsolille. Nintendollahan on silti salaisuuksia hihassa joten jään innolla odottamaan mikä sieltä loppujen lopuksi putkahtaa ulos.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Muistaakseni MS ei ole koskaan haukkunut Wii:n ohjainta....
Ja jos joku kopioi....(Mitä täs nyt olen selaillut vanhoja pelaaja ja pelit lehtiä) niin Sony...
Mikään heidän juttunsa, ei säväytä. Paljon vanhaa ja "kopioitua" ideaa, uudemmalla tekniikalla. Ei se määrä vaan laatu. Itse ostan Wiin.
Mielestäni MS ja Sony on mennyt kaupalliselle alalle.... jälkimmäinen on ehkä hieman enemmän. Sonyllahan meni huonosti, ennen kuin Pleikkari keksittiin.
Mutta kopioihan Nintedokin MS:aa, Live arcade yhtäkuin Wii:n Virtual konsol...
Ulkonäön perusteella järjestys menee näin
1: Wii
2: XO 360
3: PS 3

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

Kahdella Xbox Live Vision -kameralla päästään EyeToyn kaltaiseen tulokseen, mutta kolmiulotteisesti. Periaatteessa tämä on kuin Wiimote kameroiden avulla - ja ilman kädessä pidettävää ohjainta. Eivätpähän ainakaan napit pelottaisi mummua... ;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eikös Miyamoto sanonut lähes 100% saman lauseen tuosta että ohjaimet nykyään ovat liian monimutkaisia... Kyllä häpeisin Moorena kun koitetaan tehdä Wii-ohjainta ja kuitenkin sanotaan pahaa siitä.

Käyttäjän Tencer kuva
Tencer

Kylläpäs Microsoft nyt taas kopioi, pysyisi vaan siinä vanhassa ohjaimessaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

pysyköön suutari lestissään

Käyttäjän Yoni kuva
Yoni

Eihän se missään nimessä ole huono asia, että kaikki nyt yrittävät tosissaan keksiä uutta (tosin matkimalla Nintendoa), kun huomattiin DS:n jälkeen ettei yleisöä niinkään kiinnostanut PSP:n tehot vaan uusi "pelaamis-tyyli" ala DS.

Se vain kovasti naurattaa kuinka Moore haukkuu Wiin ohjainta ja kuitenkin pyrkii samaan tulokseen. Pitäisikö huolestua jos Mooren talli pyrkii luomaan uuden ohjaimen, mutta kuitenkin kokee WiiMoten käytön vaikeaksi?!