Wiin retrohenkinen Virtual Console -palvelu on saamassa valikoimaansa uuden konsolin ensi kesänä. SNK Playmore USA:n presidentti Ben Herman vahvisti IGN:n haastattelussa, että yhtiö alkaa jaella Neo Geon pelejä Virtual Consolessa keskikesästä alkaen.

Myös PlayStation Network ja Xbox Live Arcade saavat Neo Geo -klassikkoja valikoimiinsa ainakin jossain vaiheessa. Herman selvittää, että pelien kääntäminen teräväpiirtotasoisiksi on huomattavasti työläämpää kuin suora emuloiminen Virtual Consoleen. Siksi Wii-pelaajat pääsevät nauttimaan yhtiön pelien uudelleenjulkaisuista ensimmäisenä.

Herman ei osannut vielä sanoa, mitkä ovat ensimmäiset Virtual Consolessa nähtävät Neo Geo -pelit. 120 nimikkeen valikoimasta löytyy kuitenkin paljon hyviä vaihtoehtoja.

Pelien hinnoitteluakaan ei ole vielä lyöty lukkoon. Herman kertoo, että Neo Geo -klassikot maksavat todennäköisesti hieman enemmän kuin 800 Wii-pisteen hintaiset SNES-pelit. Nintendo 64 -tuotteiden 1000 pisteen rajaa tuskin kuitenkaan ylitetään.

Lisää luettavaa