Uusi kotimainen eSports-liiga pyrkii tuomaan ilmiön stadioneille Suomessakin / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi kotimainen eSports-liiga pyrkii tuomaan ilmiön stadioneille Suomessakin

11.05.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
0
Uusi kotimainen eSports-liiga pyrkii tuomaan ilmiön stadioneille Suomessakin

Ensimmäiset kotimaiset elektronisen urheilun kilpasarjat käynnistyvät kuun lopulla.

Sarjojen järjestämisestä vastaa uunituore Finnish eSports League, joka pyrkii täyttämään markkinaraon suomalaisissa eSports-piireissä. Vaikka kotimaisia turnauksia on toki pelattu ennenkin useammassa lajissa, varsinaista järjestäytynyttä liigatoimintaa Suomessa ei ole ollut. 

Ensimmäisinä sarjatoimintaan pääsevät mukaan kestosuosikki Counter-Strike: Global Offensive sekä Blizzardin korttipelihitti Hearthstone. Syksyllä toden teolla alkavien sarjojen sijoitusturnaukset pyörähtävät käyntiin jo touko-kesäkuun vaihteessa, ja ilmoittautuminen niihin on jo avoinna.

– Haluamme tuoda e-urheilun kaikkien huulille ja tehdä siitä asian, josta Suomi voi olla ylpeä. Kilpapelaaminen on monelle intohimo ja sitä ei tällä hetkellä tueta riittävästi, toimitusjohtaja Jussi Halme kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaikka suurin osa matseista tullaan pelaamaan kotikoneilta, on sarjan tärkeimpiä käänteitä mahdollista seurata suorana ja suomeksi selostettuina FEL:n Twitch-kanavalta. Loppuvuodesta luvassa on myös perinteisempiä yleisötapahtumia, joissa turnaukset ratkaistaan paikan päällä. Toistaiseksi palkinnot ovat huipullakin vaatimattomia ainakin suuren maailman mittakaavassa.

– Tavoitteena on viedä kotimaista e-urheilua eteenpäin suurin harppauksin, aina stadioneille asti, Halme lupaa.

Jos ammattilaispelaajan ura kutkuttaa, voi sarjoihin ilmoittautua suoraan FEL:n kotisivuilta aina sunnuntaihin 29. toukokuuta asti.

Lähde: FEL

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.