Uusi Metal Gear Solid esiteltiin – fanien pahin pelko toteutui

Konami on julkistanut uuden Metal Gear Solid -pelin, joka on ensimmäinen Hideo Kojiman lähdön jälkeen. Se on juuri sitä, mitä fanit pelkäsivätkin.

3.6.2016 13:30

Hideo Kojima saattoi lähteä Konamilta, mutta uutta Metal Gearia pukkaa. Snaken ensimmäinen Kojiman jälkeinen peli näyttäisi olevan uusioversio klassisesta Metal Gear Solid 3: Snake Eaterista, mutta se ei ole täysin totta. Kuten monet jo etukäteen pelkäsivät, kyseessä on  pachinko-peli.

Pachinko-peliautomaatit ovat Japanissa hyvin yleisiä, ja niissä yritetään voittaa lisää pelissä pelattavia metallikuulia. Laitteita on teemoitettu lukuisten eri aiheiden mukaan, ja Metal Gear Solid: Snake Eater -pachinko näyttäisi pyörittävän näytöllään alkuperäisestä pelistä tuttuja kohtauksia nykyaikaisilla grafiikoilla.

Japaninkielisen trailerin voi katsoa ohesta. Videolla nähdään Snaken ja tämän oppiäidin The Bossin ikoninen keskustelu sekä vilaus pelin Cobra Unit -pomovastuksista.

Uusi laite vahvistaa entisestään julkaisijansa Konamin uutta linjausta, jossa on suurempi painotus mobiili- ja pachinko-peleillä. Tämän arvellaan olleen yksi syy, miksi Metal Gear -sarjan luoja ja Konamin keulakuvaksi mielletty Hideo Kojima poistui yhtiön riveistä viime vuoden puolella. Parhaillaan Kojima kokoaa uutta ja itsenäistä Kojima Productions -tiimiä, jonka ensimmäinen peli julkaistaan PlayStation 4:lle ja pc:lle.

Konami ei silti hylkää konsolibisnestä täysin. Virtaviivaistetumpi japanilaispelitalo etsi taannoin uusia vetäjiä Metal Gear -peleille, minkä lisäksi se on yhä sitoutunut perinteikkääseen Pro Evolution Soccer -jalkapallosarjaansa.

Metal Gear Solid: Snake Eater -pachinko julkaistaan Japanissa syksyllä.

Lähde: Konami

Lisää luettavaa