Uusi kauhumoninpeli muuttuu pelikelvottomaksi pelaajien kuollessa tarpeeksi useasti

Syksylle tähdätty kauhua ja moninpeluuta yhdistävä The Flock -peli tulee olemaan pelattavissa vain tietyn aikaa. Kun tarpeeksi monta pelaajaa kuolee pelin sisällä, tulee peli muuttumaan pelikelvottomaksi.

18.7.2015 03:37

Syksyllä virallisesti julkaistava moninpelattava pc-kauhupeli The Flock tulee ottamaan varsin ronskin lähestymistavan pelihahmojen kuolemaan. Peliä kehittävä alankomaalainen Vogelsap-studio on kertonut, että kun pelaajat kuolevat pelissä tarpeeksi useasti, tullaan The Flock vetämään kokonaan pois myynnistä ja samalla myös sen palvelimet suljetaan, jottei peliä voi enää tulevaisuudessa pelata.

– Jokaisen kuoleman myötä yksi elämä poistetaan The Flockin kokonaisväkiluvusta. Kun populaatio kääntyy nollan puolelle, ei peliä voi enää ikinä ostaa, Vogelsapin lehdistötiedotteessa kuvaillaan.

Aivan täysin seinään The Flockin peluu ei kuitenkaan ole h-hetken saapuessa päättymässä. Kehittäjien mukaan ennen palvelimien sulkeutumista The Flockissa käynnistyy vielä nimittäin yksi suuri loppuhuipennus, jolla toivotaan olevan mieleenpainuva vaikutus. Vielä tiedossa ei kuitenkaan kunnolla ole, mitä tällä tarkalleen tarkoitetaan.

Pelisivusto Eurogamerin saaman haastattelun perusteella kehittäjät eivät ole vielä tarkkaan päättäneet, miten suuri The Flockin väkiluku tulee lopulta olemaan. Tarkoituksena väkiluvusta olisi kuitenkin tehdä varsin suuri ja jäljellä olevaa populaatiomäärää voi aina silmäillä esimerkiksi pelin päävalikoissa. Kehittäjät ovat myös luvanneet huomioida väkilukua laskiessaan sen, että jotkut pelaajista saattavat tahallisesti tapattaa itseään saadakseen pelin päättymään nopeammin.

3-5 pelaajan nettimatseista koostuvassa The Flockissa pelaajat saavat ohjattavakseen joukon flockeiksi kutsuttuja pimeyden otuksia, joiden tarkoituksena olisi saada käsiinsä valoa loistava artefakti. Artefaktin saadessaan pelaajat korotetaan niin sanottuun Carrier-rooliin, jolloin nämä voivat tappaa muita artefaktin haluvia flock-otuksia ja voittaa pelin selviytymällä tarpeeksi kauan.

Toiminnassa The Flockin voi nähdä oheisella videolla. Peli on ollut suljetussa alfatestissä viime vuoden lopusta lähtien.

Lähde: Vogelsap, Eurogamer

Lisää luettavaa