Hartaasti kehutun Undertale-roolipelin tekijä Toby Fox on yllätysjulkaissut ilmaista uutuuspelattavaa. Osoitteesta Deltarune.com löydettävissä on salaperäisesti tutkimusohjelmaksi nimellisesti naamioitu sovellus, jonka sisuksista paljastuu nopeasti hyvin paljon Undertalea niin ulkoisesti kuin mekaanisesta muistuttava peliseikkailu muutamine omine jippoineen.

Fox ei ole halunnut puhua pelistä paljoa ennakoon, vaan sen tulosta varoitettiin lähinnä Undertalen virallisen Twitter-tilin kautta julkaistuilla kryptisillä viesteillä. Mitä ilmeisemmin Deltarune on vasta vain alkua jollekin isommalle pelikokonaisuudelle, jolla on sidoksia Foxin edelliseen peliin. Sopivasti Deltarune on myös anagrammi Undertale-nimelle.

Täysin ongelmaton Deltarunen julkaisu ei ole ilmeisesti tosin ollut. Pelin asennuksen poistamista kokeilleet ovat nimittäin huomanneet, että sen oma poistotoimenpide ei poista pelkästään peliä, vaan kaikki muut tiedostot, jotka löytyvät samasta hakemistosta pelin oman asennuksenpoistosovelluksen kanssa. Normaalin asennuksen yhteydessä Deltarunen tiedostot pakataan onneksi omaan erilliseen hakemistoonsa, mutta tästä huolimatta niiden kanssa kannattaa olla silti tarkkana.

Fox on sittemmin itsekin lisännyt tästä varoituksen omalle Twitter-tililleen.

Deltarunen lataaminen Windows-koneille voi hieman ikävästi vaatia myös Windows-varoituksen ohittamista, mihin Fox on myös kertonut erilliset ohjeet.. Saatavilla peli on lisäksi Macille. Pelaaminen on mahdollista englanniksi ja japaniksi. Deltarunen julkaisun apuna näyttävät toimineen Undertalen konsolijulkaisussa Foxia tukeneet Fangamer ja 8-4.

Päivitys: Fox on puhunut Deltarunesta laajemmin ja vahvistanut, että hän toivoisi sen johtavan vielä uuteen peliin. Vaatimuksena tälle olisi ensinnäkin kuitenkin se, että hän pystyisi kokoamaan sen taakse kokonaisen tiimin, sillä muuten pelin luominen veisi todennäköisesti ikuisuuden. Ylipäätänsä hankkeen mahdolliseen toteutumiseen on menossa vielä oma aikansa, sillä mitään Deltarunen nykyistä versiota enempää Fox ei ole vielä tehnyt.

Lisää luettavaa