Uusi Need for Speed vaatii jatkuvan verkkoyhteyden / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Need for Speed vaatii jatkuvan verkkoyhteyden

29.05.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
17
Uusi Need for Speed vaatii jatkuvan verkkoyhteyden

Ajopelisarja Need for Speedin juuri julkistettu uusi osa tulee vaatimaan jatkuvan verkkoyhteyden toimiakseen.

Verkkoyhteysvaatimuksesta ilmoitettiin eilen Need for Speedin virallisessa Twitter-profiilissa. Peliä kehittävän ruotsalaisen Ghost Gamesin mukaan verkko-ominaisuudet tekevät moninpelistä palkitsevampaa ja monipuolisempaa. Verkkoyhteys mahdollistaa myös pelin tarinatilan pelaamisen yhteistyössä muiden kanssa.

Ghost Games kertoi verkko-ominaisuuksien toimivuudesta huolestuneille pelaajille Need for Speedin saavan ikiomat palvelimensa, ja lupasi vaatimuksien tuomien etujen olevan vaivan arvoisia.

Kaikesta huolimatta ilmoitus ei ole saanut kovinkaan lämmintä vastaanottoa, eikä suotta: julkaisija Electronic Artsin mahdollisesti parhaiten muistiin jäänyt verkkopelikokeilu, vuonna 2013 julkaistu SimCity, kärsi valtavista palvelinongelmista lähes vuoden päivät ennen offline-tilan lisäämistä peliin.

Sarjan uudelleen käynnistävä Need for Speed julkaistaan loppuvuodesta Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle.

Lähde: Need for Speed (Twitter), Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Tulee mieleen TDU 2 jossa myös oli ko "online" pakko ja kas ei toiminut kunnolla, tosin aikaahan moisesta jo on, mutta luulempa että myynti laskee kun ns yksinpelaajat jättävät pelin hyllyyn notkuun (kaupan) ja tyytyvät pelaamaan wareversioo (ikävää kyllä) mutta näin tulee käymään...miel näkisin itse että online olisi erikseen yksinpelistä.

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

Ovelaa rajata käyttäjäkuntaa pienemmäksi sulkemalla ulkopuolelle ne, jotka tykkäävät pelata itsekseen. Ei ole hetkeen tullut mitään ajopelejä pelailtua, mutta jos halu moiseen taas joskus iskee niin tiedänpähän ainakin ettei kannata Need For Speedin suuntaan lähteä harkitsemaan.

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

En halua!! En ! SAAAAAAAAAAAAAAAAARRRGGHHHH. Olen omistanut ps4 nyt noin puolen vuoden ajan. Ja ainoat syyt pelien kaatumiseen tai konsolin sekoiluun ovat olleet pelien verkkoominaisuuksien syytä.. On joku leaderboard tai jokin muu mikä väkisinkin yksinpelin aikana sinua netissä pitää. Tehkää ne edes toimiviksi. Sylettää ihan kun hermo meni.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Ei nämä pelintekijät vaan osaa tehdä toimivaa ratkaisua. Tyyliin ----> Pidetään online oletuksena päällä koko ajan. Jos jostain syystä ilmenee serveriongelmia tai vikaa nettiyhteydessä yms, niin pääset kuitenkin jatkamaan yksinpeliä ilman muita pelaajia. Always online on aina ollut ongelmallinen ja tulee olemaan. Kuitenkin serverit aina jumissa ja vaatii huoltotöitä tai vastaavaa. Ei yksinpeliä vaan saa estää keinotekoisella online virityksellä, ellei peli ole oletuksena pelkkä moninpeli (jonkinlainen MMO). Tämä peli jää kyllä kaupan hyllylle.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Fail.

Käyttäjän Jolle kuva
Jolle

Taas ollaan menty kehityksessä taaksepäin...

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Eikä ea ole vieläkään oppinut Command and conquer nelosen ja sim cityn virheistä. Säälittävää...

Käyttäjän oldschool64 kuva
oldschool64

Kappas vaan, kerkesi jopa hieman innostuakkin tästä (Hot pursuit Ps1/2. Underground 1-2. M-W1) Voi niitä aikoja kunnei tätä nettikuraa pakotettu... Oletetaan kai että kaikilla on sataviiskytätuhattamiljoonakikanen yhteys no problem's what so ever ja kaikki haluaa nettiin kruisaileen kaikkien idiootticrash jonnejen kans. Justiinsa juu...

Käyttäjän Osirus kuva
Osirus

Eikös kaikissa EAn nettipeleissä ole 18-vuoden ikäraja? (Ei ainakaan 17 riitä edes ikärajaltaan +3 moninpeleihin) Eli tällä samalla systeemillä alaikäiset eivät voisi pelata peliä ollenkaan..? Toki eivät kaikki sitä todellista ikää mene tunnuksiin laittamaan, mutta entä ne alaikäiset jotka laittavat? Kuitenkin kun on autopeli kyseessä, suuri osa kohdeyleisöstä on alaikäisiä. Toki luultavasti käytäntöä muutetaan tai tehdään tässä tapauksessa poikkeus. Muutenkin koko "always online" -idea tuntuu typerältä. Eikö peli toimi ollenkaan sitte kun serverit suljetaan?

Käyttäjän SILIK kuva
SILIK

Niin vaati myös edellinen Need for Speed, Rivals. Ja ilman sen kummempia ongelmia se on itsellä ainakin aina toiminut. Silloin tällöin peli saattaa vaihtaa sinut toiseen pelisessioon, jos pelisessio käy tyhjäksi tai leader poistuu, mutta tätäkin tapahtuu todella harvoin. Että en nyt ehkä vielä kuitenkaan menettäisi toivoa tämänkään pelin suhteen.