Uusi Nintendo-patentti vihjaa levyttömästä tulevaisuudesta / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Nintendo-patentti vihjaa levyttömästä tulevaisuudesta

23.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Nintendon seuraava pelikonsoli saattaa jättää pelilevyt historiaan, yhtiön tuore patenttihakemus vihjaa.

NeoGAF-käyttäjä Röstin esiin kaivamassa patenttidokumentaatiossa kuvaillaan uutta pelaamistarkoitukseen suunniteltua paikallaan pysyvää laitetta, josta ei löydy minkäänlaista optista asemaa. Sen sijaan laitteen vihjataan pyörittävän pelejä pääasiallisesti kovalevyltään, johon ohjelmistoa voitaisiin hankkia netin kautta, kiitos laajalle maailmassa levinneiden laajakaistayhteyksien. Mahdollisuutta suoratoistopelaamiseen ei ole varsinaisesti myöskään suljettu pois dokumentaatiossa, joskaan sitä ei ole siellä selvästi myöskään mainittu.

Aivan täysin Nintendon patentoima pelilaite ei ole välttämättä kuitenkaan hylkäämässä fyysistä mediaa. Patentin dokumentaation mukaan laite voisi lukea nimittäin jonkinlaisia muistikortteja. Tämä on herättänyt pohdintaa siitä, josko levyjen sijaan laitteen pelejä voitaisiinkin jaella kaupoissa vielä pienillä pelikorteilla 3DS-pelien tapaan.

Mielenkiintoisena sivuhuomiona uuden laitteen dokumentaatio myös mainitsee, että laite voisi hyödyntää Wii U:n tapaan näytöllistä peliohjainta.

Hakemus Nintendon patentista jätettiin Yhdysvaltain patenttiviraston käsiin viime helmikuussa. Virasto julkisti sen dokumentit 20. elokuuta.

Huomioida kannattaa, että kyseessä on tosiaan vasta vain pelilaitekonsepti. On hyvinkin mahdollista, ettei sillä ole lopulta mitään tekemistä seuraavan Nintendo-konsolin kanssa, kun se joskus tulevaisuudessa kauppoihin saadaan.

Lähde: USPTONeoGAF, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Hieman kummastuttaa, että vihdoin kun Nintendo on päässyt eroon hassuista pelilevykkeistään, niin sen pitää palata niihin takaisin. Vielä GameCuben aikoihin pidin itsestään selvyytenä, että Nintendo-pelit tulevat nyt ja jatkossakin jossakin erikoisessa muodossa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Aivan sama, kunhan pelejä saa fyysisenä kopioina. Parempi vaan jos latausajat paranevat, mutta tuo ei näy pelien hinnoissa. Kunhan ei tule mitään tuttu pc:ltä systeemiä jossa pitää rekisteröidä pelit johonkin palveluun ja sen jälkeen pelimedia on arvoton.

Käyttäjän Sienimuhennos kuva
Sienimuhennos

Kasettien paluu? :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Sienimuhennos

Kasettien paluu? :D

Ehkä ennemminkin joku SD-kortin tapainen kuten Vitassa.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä snaketus

Ehkä ennemminkin joku SD-kortin tapainen kuten Vitassa.

Nille vaan ei mahdu mitään 50 gigan peliä tosin.
Joko tämä on siis pienemmille peleille tarkoitettu tai keksivät joitain ihme kortteja.

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Mitä ihmettä ne taas sekoilevat Nintendolla? :O Eikö blu-ray olisi kaikkein helpoin ja halvin ratkaisu?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

[quote='käyttäjältä snaketus']
Ehkä ennemminkin joku SD-kortin tapainen kuten Vitassa.[/quote]

Nille vaan ei mahdu mitään 50 gigan peliä tosin.
Joko tämä on siis pienemmille peleille tarkoitettu tai keksivät joitain ihme kortteja.

Kyllä mahtuu, kun on tarpeeksi iso kortti. Kyllähän niitä myydään esim. 64 gigatavun SD-kortteja. Eri asia on sitten, että mitä se maksaa. Onko järkevää. Senhän takia halpa optinen media syrjäytti ns. pelikasetin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Sundance Kid

Hieman kummastuttaa, että vihdoin kun Nintendo on päässyt eroon hassuista pelilevykkeistään, niin sen pitää palata niihin takaisin.

Mutta niissähän on omat positiiviset ominaisuutensa, joita voisi väittää olevan hyvin paljon enemmän kuin optisessa mediassa. Ihan ensimmäisenä on ne latausajat, jotka ovat selkeästi nopeammat pelien digiversioissa, varsinkin tilanteissa joissa data on ympäriinsä mm. hahmon kustomointi. Voisi melkein sanoa optisen median ainoa hyvä puoli olevan sen hinta tuottajalle.

Käsikonsolit PSP:tä lukuunottamatta ovat käyttäneet kortteja iät ja ajat, koska levyt naarmuuntuvat helposti ja matkalla tulee lukuongelmia (jotkut saattavat muistaa minkälaista oli kannettavat CD-soittimet ja kuinka musiikki pätki matkaa tehdessä). Sitten tietenkin mahdolliset addonit korteilla (kaikki varmaan tietää Super FX:n SNESillä ja itsellä on DS kortti jossa on ylimääräinen prosessori GBA emulointiin ja Linuxille) ja mahdollisuus pitää tallennukset pelikasetilla muistikortin tai sisäisen kovalevyn sijaan.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Yksi suurimmista syistä hylätä optinen media, on se, että Nintendon tulevaisuus on yhdessä systeemissä. Eli tuleva konsoli ja käsikonsoli käyttävät samoja "pelikortteja" koska niissä on sama käyttöjärjestelmä (OS) aivan kuten Applen iOS, jolloin tabletilla ja älypuhelimella voi pelailla samoja pelejä. Olisihan se nyt järisyttävän typerää jos Nintendon tulevalla käsikonsolilla (tai muilla kannettavilla laitteilla) pelattaisiin isoilla Blu-Ray -levyillä, kun jo aiemmissakin (DS ja 3DS) on ollut kätevät pienet SD-tyyppiset "pelikasetit" fyysisenä mediana. Toki nuo laitteistot VOISIVAT olla vain ladattavalla softalla, mutta Nintendo tuskin on siihen vielä valmis.. ja tuskin pelaajatkaan.

Mutta kuten uutisessakin sanotaan, ei ole lainkaan varmaa että tämä liittyy tulevaan NX-konsoliin tai muihinkaan Nintendon tuleviin laitteistoihin, mutta mahdollista se toki on. Oli miten oli, niin kyllähän Nintendon tulevaisuus on yhtenäisessä järjestelmässä, sillä siitä on jo niin paljon informoitu ihan virallisestikin Nintendon toimesta. Konsolien ja käsikonsolien kehitysosastot muuttivat saman katon alle, sekä Iwatan puhe alkuvuodesta sijoittajien tapaamisessa tekivät selväksi, että Nintendolta tullaan näkemään lähitulevaisuudessa kaikille alustoille yhteinen järjestelmä, näin muutaman tiedonmurusen mainitakseni. Näitä tukevat lisäksi "luotettavat huhut" ja "vuodot".. ;D

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Ei hyvä. Fyysisten medioiden katoaminen tarkoittaisi käytännössä erikoiliikkeiden kuolemaa, ja ainakin itse koen ne olennaisiksi tekijöiksi pelikulttuuria ja -harrastusta. Nettikaupat ovat muutenkin kovin kolhoja, eikä kotimaista potentiaalista pienyrittäjää varmaankaan inspaa ajatus, että maailmassa olisi yksi intohimo vähemmän minkä vuoksi perustaa liike.

Nostoja