Uusi platinainen Transformers-peli esittäytyi virallisesti / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi platinainen Transformers-peli esittäytyi virallisesti

18.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Vajaa viikko sitten julkisuuteen lipsahtanut Transformers Devastation on tallustanut julkisuuteen virallisesti. Pelin julkistuksen myötä Devastationista onkin saatu katsottavaksi lyhyt pelikuvatraileri, joka antaa alustavan kuvan siitä, miten 80-luvun Transformersit kääntyvät pelimuotoon tänä päivänä Platinum Gamesin käsissä.

Varmaa nyt myös on, että pelin kehitystä vetää Kenji Saito, joka oli aikoinaan ohjastamassa myös Metal Gear Rising: Revengeancen kehitystä. Hänen ohellaan peliä on työstämässä myös aiemmin esimerkiksi Bayonetta 2:n ja Legend of Korra -pelin parissa hääränneitä kehittäjiä.

Transformers Devastation julkaistaan vielä kuluvan vuoden syksyllä. Pelaamaan sitä päästään niin PlayStation 4:llä, Xbox Onella, PlayStation 3:lla, Xbox 360:llä kuin pc:lläkin.

Tämän vuoden E3-messut ovat olleet erittäin kiireistä aikaa Platinumille. Transformersin ohella studion on kuluvan viikon aikana vahvistettu työskentelevän myös Wii U:n Star Fox Zeron sekä PlayStation 4:lle saapuvan täysin uuden Nier-pelin parissa. Gamescomissa voimmekin sitten odottaa lisätietoja vielä Hideki Kamiyan Scaleboundista.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

ihan kiva kun on se oikea trasformers mutta jos on pelkkää melee tappelua niin ei kiinosta kyllä yhtään

Käyttäjän H3kk3 kuva
H3kk3

Kauankohan peli ollut kehityksessä? Itseäni pelottaa, että tämäkin on Legend of Korran kaltainen nopeasti ja pienellä budjetilla tuotettu lisenssipeli, joka on samojen vastustajien hakkaamista läpi koko pelin.

Käyttäjän TumTum kuva
TumTum

Sössönsöö.
Parhaimman näköinen Transformers peli ikinä.
Tämä myös aivan katsomisen arvoinen demo https://www.youtube.com/watch?v=iIGogaoNLlQ

Käyttäjän BusterGarou kuva
BusterGarou

Odottelenpa arvosteluja. Jos Platinum ja MGR:n ohjaaja ovat vetämässä tätä niin heti kiinnostaa, mutta uutta Legend of Korraa en halua.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Jo pelkkä pelityyppi takaa sen, ettei tästä ole tulossa Cybertron-pelien tasoista eeppistä seikkailua. Samaten se, jos peli sijoittuu pelkästään maapallolle.

Näkemäni perusteella pelin pääfocus on kunnon old skool areenatappeluissa. Mikä ei ole sinänsä paha asia, niin kauan kun combat vaatii onnistuakseen muutakin kuin randomia näppäin rämpytystä ja vastaan tulee tarpeeksi paljon erilaisia vihollisia. Ja erilaisuudella en tarkoita vain sen viittä hieman erilaista hahmomallia eri väriyhdistelmillä, vaan vihollisia jotka taistelevat eri tavoin, käyttäytyvät eri tavoin ja vaativat erilaisia strategioita voiton takaamiseksi.. Hyvässä lykyssä saamme useita pääkategorioita kuten autot, lentokoneet, rakennus ajoneuvot jne. ja ne kaikki tappelevat eri tavoin. Huonossa lykyssä saamme kokonaiset 2-3 perusvihua (ja jotka ovat kaiken kukkuraksi tyhmiä kuin saappaat), joita hakataan roppakaupalla kunnes pomo saapuu tuomaa lyhyen helpotuksen yleiseen tylsyyteen.

Cybertron pelien vahvuus piili siinä, että kaiken sen rymistelyn ja paukuttelun keskellä pelaajat päästettiin todella matkaamaan Cybertronin halki. Ja varsinkin Fall of Cybertronissa -kiitos ykköspelistä annetun palautteen- pelaajat pääsivät näkemään useita erilaisia ympäristöjä tällä metallisella planeetalla. Sillä huolimatta siitä, että se on Transformereiden kotiplaneetta, valtaosa franchisen piirretyistä (kuin myös videopeleistä) keskittyy valitettavan usein kuvaamaan robottien sielunelämää lähinnä telluksella. Esim. Unicron trilogia, ensimmäinen Robots in Disguise, Transformers Animated, ne kaikki ovat hyvin maa-keskeisiä. Alkuperäisessä G1:ssä tilanne oli hieman parempi ja varsinkin sarjakuvissa (joihin en valitettavasti ole kovinkaan voinut perehtyä huonon saatavuuden takia) tunnutaan annettavan Cybertronille huomattavasti enemmän huomiota. Toivoa sopii, että myös tässä pelissä olisi tarjolla muutakin kuin maapallolle sijoittuvia kenttiä.

Kaiken kaikkiaan, olisin toivonut lisää taistelu/tasohyppely nannaa. Kuten sanottua, olen aidosti iloinen että pelissä on palattu vanhan G1:n pariin, mutta toivon todella että tästä EI TULE mitään tusinaluokan puuduttavaa areenamättöä.

Nostoja