Uusi Pokémon-peli saapui mobiililaitteille – ja se on siitä oudommasta päästä / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Pokémon-peli saapui mobiililaitteille – ja se on siitä oudommasta päästä

26.05.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

The Pokémon Company on siunannut Android- ja iOS-laitteilla jälleen yhdellä uudella taskuhirviöihin keskittyvällä pelillä. Uusin maailmanlaajuisen julkaisun saanut tuotos on Pokémon: Magikarp Jump, joka on vähintään yhtä kumma tapaus kuin sen nimi antaa olettaa.

Lukuisten erilaisten taskuhriviöiden sijaan Magikarp Jumpissa tarkoituksena on kasvattaa omia Magikarp-kaloja pyrkien erityisesti kehittämään niistä taitavia hyppijöitä, jotka jättävät muut Magikarpit varjoonsa. Apua kasvatuksessa auttavat muut Pokémon-hirviöt, jotka saattavat eksyä ajoittain pelaajan treenisessioiden keskellä.

Kutakin yksittäistä Magikarpia on mahdollista treenata joko tasoon kunnes ne menettävät tajuntansa tai kun ne päästää eläkkeelle noin tason 20 jälkeen. Tämän jälkeen haltuunsa saa uuden alusta asti treenattavan kalahirmun, joka on kuitenkin aina himpun verran edeltäjäänsä vahvempi yksilö.

Saatavilla Pokémon: Magikarp Jump on ilmaiseksi. Peli sisältää mikromaksuja, mutta niiden malli on  ilmeisesti hieman erikoinen. Pelisivusto Eurogamer on raportoinut, että The Pokémon Company on nimittäin estänyt pelaajia käyttämästä peliin rahaa enemmän kuin 100 dollaria.

Lähde: The Pokémon Company, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Arvatenkin Pokemon-company on tuumaillut, että ihmiset eivät muutenkaan kehtais tukkia tähän hirveenä rahaa. Siihen nimeen ton maksurajan voi laittaa noin alas, niin että ne perheen pikku Hugo-Petterit ja Tuuli-Vienokitkaan ei kohtelis vanhempiensa luottokortteja niin kuin ne ois pohjaton kaivo.

Omituista kyllä - Serebiin mukaan tää peli debytoi aluksi vain ja ainoastaan Italiassa. Ei Japanissa, ei USAssa tai edes Britanniassa, vaan pelkästään Italiassa. Oliko tää vaan joku randomi veto, vai koitettiinko siinä vähän vinkata mihin mahdollinen tuleva generaatio vois ehkä pohjata, samalla lailla kun Kalos pohjas Ranskaan?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Maksuraja on aika jännä juttu. Ei sinänsä ole jees rajoittaa ihmisiä mutta toisaalta kun näitä pelaa myös vähemmän rahoista ymmärtävät niin se on sitten todella hyvä homma. Pelin arvo tuskin on sataa euroa, joten eikö voitaisi vain laittaa jokin "osta peli omaksi"-vaihtoehto? Vaikka se (kallis) 15e, jolla Mariota myivät. Ja mikäli sattuu käyttämään mikromaksuihin pelin arvon verran, saa pelistä koko version, tietenkin.

Lainaus käyttäjältä mecha_no_maniac

Tuuli-Vienokitkaan

Luin että "Tuuli-Venomitkaan" ja sain samalla nimen mahdolliselle tulevalle tyttärelleni!

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta
Lainaus

Kutakin yksittäistä Magikarpia on mahdollista treenata joko tasoon 20 asti tai kunnes ne menettävät tajuntansa. Tämän jälkeen haltuunsa saa uuden alusta asti treenattavan kalahirmun, joka on kuitenkin aina himpun verran edeltäjäänsä vahvempi yksilö.

Tämä ei täysin pidä paikkaansa. Tuo Magikarpin maksimitaso on nimenomaan se, jota saa korkeammaksi uudemmilla yksilöillä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus käyttäjältä zappah

Luin että "Tuuli-Venomitkaan" ja sain samalla nimen mahdolliselle tulevalle tyttärelleni

Ei nimi lasta pahenna, jos ei lapsi nimeä? Rehellisesti sanottuna en tiedä yhtäkään Vienokkia, mutta satavarmana olen kuullut sen jossain yhteydessä. Googlatessa sillä löyty lähinnä yritysten ja hevosten nimiä :B.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Tuli tuossa huvikseen ladattua ja testattua, onhan tuo ihan hupaisa :D Ja ainakin jo nyt viihdyttävämpi kuin mitä Pokemon Go on ollut...

Nostoja