Uusi Steam-ominaisuus tuo verkkomoninpelaamisen samalta sohvalta tavanomaisesti pelattaviin peleihin / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Steam-ominaisuus tuo verkkomoninpelaamisen samalta sohvalta tavanomaisesti pelattaviin peleihin

10.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Steam, Remote Play Together, sohvapelaaminen, paikallinen moninpeli, nettipeli, Valve, beta

Valve on esittelemässä Steamiin uutta ominaisuutta, jonka olisi määrä mahdollistaa paikallisten moninpelien pelaamisen kavereiden kanssa netin välityksellä. Se kutsuu ominaisuutta Remote Play Togetheriksi ja sen olisi kehittäjille annetun tiedotteen mukaan määrä ilmestyä beta-testiin vielä näin lokakuussa viikon 43 aikana.

Käytännössä Remote Play Together toimii niin, että yksi henkilö kaveriporukasta omistaa pelattavissa olevan pelin ja kutsuu muut sitten osallistumaan siihen. Muiden pelaajien ei tarvitse edes ladata peliä, sillä osallistuminen tapahtuu suoratoiston välityksellä. Muut pelaajat saavat netin ylitse siis näkymän pelin omistajan ruudusta ja voivat sitten vaikuttaa sen tapahtumiin omalla ohjaimellaan.

Valven tiedonannon mukaan Remote Play Togetherin sulava käyttö vaatii noin 10-30 megan verkkoyhteyden. Maksimissaan sen kerrotaan tukevan kerralla neljää pelaajaa. Suoratoistetun kuvan kerrotaan yltävän 1080p-resoluutioon 60 ruutua sekunnissa rullaavaan ruudunpäivitykseen.

Ominaisuuden lisääminen ei vaadi pelien kehittäjiltä minkäänlaisia toimenpiteitä, vaan esimerkiksi betaan pääsevät automaattisesti mukaan kaikki pelit, jotka on merkitty paikallisiksi moninpeleiksi. Halutessaan kehittäjät voivat kyllä pyytää, mikäli he eivät halua olla osa testiä.

Lähde: Unity Forum, Alden Kroll (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Hyvä ominaisuus. Joskus on kamuja ollut vaikea saada kokeilemaan pelejä. Varsinkin näitä, jotka eivät ole ihan niin kiinnostavia ja moni Indie-helmi jäänyt kokematta. Joskus suositus mennyt läpi, mutta jos peli ollut alessa ja se onkin ollut ihan jeppis. Joskus taas ei, mutta nyt ei ole enää tekosyitä.

Nostoja