Uusi suomalainen sovellus haluaa olla videopelien TikTok – HypeHype saapui ensimmäisten ulottuville / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi suomalainen sovellus haluaa olla videopelien TikTok – HypeHype saapui ensimmäisten ulottuville

18.11.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
TikTok, HypeHype, Frogmind, Suomi, mobiili, Supercell

Suomalainen pelistudio Frogmind on tekemässä suurta seuraavaa loikkaa uusimmalla peliprojektillaan. Helsinkiläistiimi varhaisjulkaisi tällä viikolla mobiililaitteilla uuden HypeHype-sovelluksensa, minkä myötä studion nimi on sekin muutettu nyt HypeHype-muotoon.

HypeHype on käytännössä oma pelialustansa, jossa käyttäjät voivat luoda ja remiksata omia pelejään helppokäyttöisillä työkaluilla ja jakaa niitä sitten eteenpäin. Helsinkiläisstudion mukaan työkalut on optimoitu nimenomaan kosketusnäyttöjä varten, eikä niiden käytön pitäisi vaatia minkäänlaista tietämystä tavanomaisesta peliohjelmoinnista.

HypeHypessa luotavien pelien on määrä olla pelattavissa välittömästi sovelluksen sisällä ilman erillisasennusta, ja myös verkkoselaimia on määrä tukea. Tavoitteena kehittäjillä olisi tarjota HypeHypen kautta käytännössä loputon virta pelattavaa selattavaksi. Remiksausmahdollisuuden on määrä auttaa tässä, sillä vastaan tulevia pelejä on mahdollista muokata oman maun mukaan vaivattomasti ja nopeasti.

– Luojat voivat välittömästi hypätä inspiraatiosta editoinnin pariin ja remiksata uniikin pelin minuuteissa. Olemme nähneet, että remiksaus tekee mahdolliseksi luoda uusia kokemuksia sata kertaa nopeammin kuin koskaan, HypeHypen perustaja ja toimitusjohtaja Johannes Vuorinen hehkuttaa.

Pelien ohella HypeHypen on määrä tukea muunlaisen interaktiivisen viihteen sekä meemien luomista. Kehittäjien mukaan luojien olisi ajan myötä määrä pystyä myös tienaamaan luomuksillaan, joskaan ainakaan vielä lehdistötiedotteessa yhtiö ei mene yksityiskohtiin tämän puolen toteutuksesta.

HypeHypen jatkokehitystä varten helsinkiläistiimi on saanut 13 miljoonan euron suomalaiselta Supercelliltä. Supercelliltä todetaankin, kuinka se uskoo isosti käyttäjien luoman sisällön voimaan ja uusiin keinoihin valjastaa omaa luovuuttaan.

HypeHype löytyy Suomessa parhaillaan sekä Google Playsta että Applen App Storesta.

Lähde: HypeHype

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja