Uusi Switch-malli esiteltiin – tällainen on loppuvuonna ilmestyvä Nintendo Switch OLED Model / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Switch-malli esiteltiin – tällainen on loppuvuonna ilmestyvä Nintendo Switch OLED Model

6.07.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
22
Uusi Switch-malli esiteltiin – tällainen on loppuvuonna ilmestyvä Nintendo Switch OLED Model

Nintendo on vahvistanut julkaisevansa Switch-konsolistaan uuden mallin, joka kulkee nimellä Nintendo Switch OLED Model. Hieman uusiksi muotoiltu konsolimalli julkaistaan samana päivänä Metroid Dreadin kanssa, eli 8. lokakuuta.

OLED-mallin erikoisuuksiin lukeutuu nimen mukaisesti 7-tuumainen OLED-näyttö, joka on hieman suurempi kuin perusmallin 6,4-tuumainen LCD-näyttö. Konsoliin on saatu myös säädettävä selkänoja sekä 64 gigaa tallennusmuistia, joka on tuplasti alkuperäiseen malliin nähden. Lisäksi konsolin telakkaan on lisätty LAN-portti.

Varsinaisilta tehoiltaan ja akunkulutukseltaan OLED-malli on identtinen alkuperäisen Switch-mallin kanssa. Myös kuvatarkkuus säilyy ennallaan, eli konsoli pyörittää Switch-pelejä omalla näytöllään 720p-resoluutiolla ja televisioon telakan kautta kytkettynä 1080p-resoluutiolla. Näin ollen pitkään velloneet huhut 4K-tuesta sekä teholisäyksistä näyttäisivät osoittautuneen vääriksi.

Nintendon mukaan OLED-malli hyödyntää samoja Joy-Con-ohjaimia kuin alkuperäinen Switch. Samalla vahvistettiin, että OLED-mallin LAN-portilla varustettu telakka toimii yhdessä alkuperäisen Switch-mallin kanssa, kuten myös alkuperäinen telakka uuden OLED-konsolimallin kanssa.

Nintendo Switch OLED Modelista julkaistaan lokakuussa sekä valkoisena että alkuperäisen Switch-värimallin kera.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Corso kuva
Corso

Olipas hieno tämä kauan huhuttu "Switch Pro". Raudaltaan tehokkaampi malli tulee luultavasti olemaan vasta Switchin seuraaja.

Silti tämä menee ostoon, kunhan sopiva diili tulee vastaan.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Vaatimattomampi päivitys, kuin mitä moni oletti. Oletin pienen päivityksen tulevan, mutta en ihan näin pientä.
Mutta ihan hyvä, että ovat laittaneet OLED-paneelin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei mitään miksi pitäisi perusmallia päivittää. Ellei tuossa ole lasi näytön edessä, jollainen tosin olisi ollut syytä olla jo kaikissa Switcheissä alunperinkin.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Hyvä uutinen meille köyhäkauloille! Kenties pian maltan ostaa karvalakkimallin, kun niitä aletaan myydä satasella käytettynä.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Mitään järkevää syytä tän olemassaololle ei ole. Miksi tämä on olemassa? Loppuiko alkuperäisen LCD-näyttöjen valmistus ja sitten tehtiin "uusi" versio?

Käyttäjän SEPPO-SILAKKA kuva
SEPPO-SILAKKA

No eipä kyllä näillä yksityiskohdilla tarvitse kaivaa ostohousuja kaapin pohjalta.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tavallaan hyvä ettei mikään pro-malli, jolle olisi tullut sitten siinä paremmin pyöriviä pelejä. Nimittäin alkoi huhujen vuoksi harmittamaan, että meninpä sitten viime vuonna ostamaan Switchin. Ei mitään syytä päivittää tai edes ostaa tätä mallia muutenkaan, jos Switchiä ei olisi.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Itselleni tämä on siinä mielessä hyvä uutinen, etten pysty perustelemaan mitenkään uuden Switchin hankintaa. Jos konsoli olisi pystynyt 4K-kuvaan telakassa, niin ainakin se olisi ollut hyvä tekosyy uuden telkkarin hankinnalle.

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Toivoin 1080p näyttöä. Ostan joskus vanhan mallin

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

pettymys on

Nostoja