Uusi Terraria-peli peruttiin kolme vuotta julkistuksen jälkeen / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Terraria-peli peruttiin kolme vuotta julkistuksen jälkeen

13.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Re-Logic on päästänyt tuskistaan kolme vuotta sitten julkistamansa Terraria: Otherworldin. Pelistudion mukaan projekti on ollut pitkään sen verran jäljessä aikataulusta ja visiokeskeisistä tavoitteistaan, että paras ratkaisu on ollut vain perua sen kehitys, ottaa virheistä opiksi ja jatkaa eteenpäin muiden hankkeiden kanssa.

– Kiitämme vilpittömästi molempia ulkoisia kehitystiimejä heidän raskaasta työstään pelin parissa. Meidän on täytynyt olla kuitenkin rehellisiä itsellemme  ja todeta, ettei Otherworld ole koskaan saavuttamassa potentiaaliaan kohtuullisessa ajassa, Re-Logicin Ted Murphy selittää.

Otherworld ei ollut koskaan ensisijaisesti työn alla Re-Logicin sisällä, vaan iso osa sen teosta ulkoistettiin toiseen studioon. Ensin kehitystä hoiti alankomaalainen Engine Software, joka laitettiin vaihtoon viime vuonna vastaavanlaisista tavoitesyistä.. Viimeisimpänä peliä on tehnyt Pipeworks Studio, joka on tehnyt aiemmin alkuperäisen Terrarian konsoli- ja mobiilikäännöksiä.

Tarkoituksen Terraria: Otherworldin ei ollut koskaan olla niinkään jatko-osa ensimmäiselle pelille, vaan enemmän sivuaskel. Sen pohjasta kaavailtiin samanlaista alkuperäisen Terrarian kanssa, mutta yhtälailla mukaan suunniteltiin enemmän erityisesti roolipeli- ja tornipuolustuselementtejä.

Keskeisiä oppeja Re-Logic on löytänyt Otherworldin peruuntumisesta kaksi kappaletta. Ensinnäkin studio pyrkii pitämään isommat projektinsa jatkossa lähempänä itseään ja hyödyntämään muutenkin enemmän omaa henkilöstöään vastaavissa hankkeissa. Re-Logic pyrkii olemaan tulevaisuudessa myös tarkempi sen suhteen, milloin sen on kannattavaa julkistaa projektejaan. 

Mitenkään uhattuna Re-Logic ei vaikuta olevan peruuntumisen johdosta. Tulossa on edelleen kokonaan uusi 1.3.6.-päivitys alkuperäisen Terrarian pc-versioon, eikä Pipeworks sekään ole lopettamassa pelin muiden versioiden tukemista. Terraria: Otherworldiin kaavailtujen ideoiden on niidenkin vihjattu siirtyvän mahdollisesti vielä tuleviin Re-Logicin peleihin.

Lähde: Re-Logic

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja