Uusi The Walking Dead -kausi hylkää PS3:n ja Xbox 360:n, tallennukset voi silti vielä pelastaa

Uutta The Walking Dead -kautta ei enää pelata Xbox 360:llä tai PS3:lla. Tallennuksensa vanhoilta alustoilta voi kuitenkin vielä pelastaa.

15.12.2016 16:15

Ensi viikolla käynnistyvää The Walking Dead -seikkailupelin kolmatta kautta ei saada ollenkaan enää PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle, kehittäjä Telltale Games on vahvistanut kotisivuillaan.

Ottaen huomioon konsolikaksikon nykyisen aseman markkinoilla, ei ratkaisu ole sinällään yllättävä. The Walking Deadin tapauksessa se tuo kuitenkin ylimääräisen mutkan joidenkin pelaajien matkaan, sillä kolmoskausi voi käyttää hyödykseen aiemman kauden tallennuksia, jotka ovat monilla vielä nimenomaan tallessa vanhemmilla laitteilla.

Ratkaisuna ongelmaan Telltale tarjoaa paria erilaista toimintavaihtoehtoa. Ensinnäkin uusi The Walking Dead -kausi on mahdollista aloittaa käyttäen hyödyksi niin sanottua tarinageneraattoria, jossa ennen varsinaista pelin aloittamista pelaajilta kysytään joukko tarinaa muovaavia kysymyksiä. Toinen vaihtoehto on siirtää vanhemmilla alustoilla ansassa oleva The Walking Deadin kakkoskauden tallennus uusilla alustoille käyttäen hyödyksi Telltale Gamesin netissä tehtävää siirtotoimenpidettä.

Ohjeita tallennustiedostojen kanssa kikkailuun voi tähyillä Telltalen tukisivujen kautta. Vanhojen konsoleiden ja pelien käyttämisen lisäksi toimenpide vaatii Telltale-tunnusten luomisen.

Starttinsa The Walking Dead: A New Frontieriksi kutsuttu uusi kausi saa 20. joulukuuta. Heti kyseisenä päivänä kolmoskauden viidestä episodista saadaan pelattavaksi kaksi ensimmäistä.

Lähde: Telltale Games

Lisää luettavaa