Uusi Total War -strategiapeli Troy sai julkaisupäivän – ilmainen kaikille ensimmäiset 24 tuntia / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Total War -strategiapeli Troy sai julkaisupäivän – ilmainen kaikille ensimmäiset 24 tuntia

2.06.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Total War, Total War Saga, A Total War Saga, Troy, Total War: Troy, A Total War Saga: Troy, Creative Assembly, Strategia, Sega, julkaisupäivä

Troijan sota syttyy uudemman kerran taas loppukesästä, sillä A Total War Saga: Troy julkaistaan pc:lle 13. elokuuta.

Peli tuodaan ensiksi saataville Epic Games Storen kautta, jossa sitä kaupitellaan yksinoikeudella vuoden verran. Ensimmäisen 24 tunnin aikana pelin voi tosin lunastaa kauppapaikalta omistuksiinsa täysin ilmaiseksi ja sen saa myös pitää tarjouksen jälkeen.

Sega ja Creative Assembly perustelevat päätöstä hypätä Epic-kauppapaikan kelkkaan sillä, että Saga-sarjan pelit on tarkoitettu aina kokeilullisiksi hankkeiksi ja että se pystyii näin tutkailemaan uusia mahdollisuuksia pelikauppojen suhteen. Epic-diili mahdollistaa myös sen, että peliä pystytään jakamaan väliaikaisesti ilmaiseksi.

Sisällöllisesti Troy on kokeilullisempi Total War -peli siinä, että se käsittelee enemmän myyttien kautta tunnettua tapahtumaa. Tämä muun muassa tarkoittaa, että luvassa on kohtaamisia kyklooppien ja minotaurosien kaltaisien ilmestyksien kanssa, mutta niitä tarkastellaan enemmän historiallisemmasta näkökulmasta.

Lähde: Total War (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Massit kerätään sitten kymmenillä DLC julkaisuilla :)

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Enemmänkin isku Steamiä vastaan. Total War on myynyt hyvin. Lisäksi DCL ovat myyneet hyvin. Segalla ei ole mitään tarvetta mennä Paradox linjalle tässä. Siksi epäilen, että kyseessä on vain keino saada Steamiltä asiakkaita. Vähän sama idea oli muissa peleissä esim. Borderlands 3, sen on saanut ainakin 2 kertaa 50 % alesta, ennen kuin meni Steamissä täyshintaiseen julkaisuun.

En tiedä kuinka terveellistä tämä on pelien ekonomialle. Kuluttaja voi tietenkin nauttia Epic ilmaispeleistä, ja tuskin julkaisijakaan tossa tappiota tekee. Mutta kuluttajalle tämä luo illuusion pelien inflaatiosta. Alukesi sen teki Steam melko nopeilla alennusmyynneillä ja sitten Epic ilmaispeleillä. Eniten tästä kärsivät indie julkaisiat ja pienemmät studiot. Koska kun A, AA tai AAA pelejä saa halvalla tai ilmaiseksi tulee kuluttajasta myös kriittisempi ostopätösten suhteen. Lisäksi kun on pelattavaa, ei niin paljoa kiinnosta avata kukkaroa jollekin toisille peleille. Viime kädessä myynti laskee.

Noh, kyllä itsellekin uusi Total War kelpaa ilmaiseksi, vaikka omat suosikit saagasta ovat viime aikoina olleet mainiot Total War Warhammerit.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Merkit viittaavat että tästä tulee pienin ja tylsin total war peli ikinä. Varmaan ottavat kuolleesta total war arenasta assetit käyttöön ja plänttäävät ne kreikan karttaa. Sarjan fanina aion kyllä testata, kun epicin olen alentunut lataamaan, mutta odotukset ovat pohjamudissa.

Laivataistelujen poisto ja niiden korvaaminen merimiesten maataistelulla kertoo paljon. Sen sijaan että korjaisivat ominaisuuksia, he vain poistavat ne. Asiaa ei auta että modaajat eivät voi karttoihin vaikuttaa.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Meritaistelut olivat upeita, olikohan se nyt Total War Napoleonissa. En enää muista kaikkia sarjan osia vuosien jälkeen. Ensimmäisestä Shogunista asti olen sarjaa diggaillut.

En nyt lähtisi peliä haukkumaan huonoksi ennen kuin peli on nähty. Meritaisteluita ei ole ollut esim. Warhammer arjassa, ja niin paljon kuin niistä pidinkin en ole kokenut sitä isona ongelmana.

Katsotaan mitä Troyasta tulee ja hutkitaan sitten.

Steam on minullakin se ensimmäinen alusta, en siltikään Epiciä millään muodolla vihaa. Kilpailu tekee vain hyvää ja ilman kilpailua on aina riski monopolista, jolloin Steam voi sanalle hinnat.