Uusi Xbox-malli Xbox One S saapuu Suomeen heti elokuun alussa

Microsoft on vahvistanut, että Xbox One S on tarkoitus nähdä julkaisupainoksensa voimin heti myös Suomessa yhdessä muun maailman kera.

18.7.2016 16:20

Kesäkuun E3-pelimessuilla paljastettu uusi kevyempi Xbox One -malli Xbox One S on saanut virallisen julkaisupäivän aina Suomessa asti. Microsoftin tarkoituksena on aloittaa laitteen vieritys maailmaan 2. elokuuta, jolloin siitä saadaan kauppoihin ensiksi kahden teratavun kovalevyllä varustettu ”rajoitettu julkaisupainos”. 

Xbox One S:stä on luvattu niin 40 prosenttia aiempaa pienempää konsolia, jonka virtalähde on samalla rakennettu suoraan laitteen sisään. Se tukee myös 4K-videoiden katsomista sekä HDR-teknologiaa, ja onpa se myös tuen voimin mahdollista asentaa vihdoin virallisesti ihan pystyasentoonkin. Mukaan konsolin kylkiäiseksi pakataan lisäksi hienoisesti uudistettu Xbox One -ohjain.

Varsinaista merkittävää tehoeroa Xbox One S:n ja alkuperäisten Xbox One -konsolien välillä ei pitäisi olla. Ensi vuotta varten Microsoft on kyllä tähän ajatukseen nojaten tuomassa markkinoille uutta Project Scorpio -mallia Xbox Onesta.

Suomessa Xbox One S:n julkaisupainoksen hinnaksi on kertymässä näillä näkymin hieman kauppiaasta riippuen noin 400 euroa. Myöhemmin kauppoihin on tarkoitus tulla myös yhden teratavun ja 500 gigatavun kovalevyillä varustetut halvemmat versiot kepeästä S-mallista.

Lähde: Xbox Suomi (Twitter), Xbox Wire

Lisää luettavaa