Uusi Xbox One -käyttöliittymä saapui ensimmäisten testattavaksi – katso videoesittely (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Xbox One -käyttöliittymä saapui ensimmäisten testattavaksi – katso videoesittely (päivitetty)

20.09.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9

Microsoft on aloittanut Xbox Onen uuden käyttöliittymän vähittäisen hivuttamisen ensimmäisten pelaajien testattavaksi. Käsiksi käyttöliittymän varhaiseen versioon on mahdollista päästä kuulumalla osaksi Xbox Preview -testaajaohjelmaa, jonka jäsenille pääsyä jaellaan parhaillaan aalloittain. 

Microsoftin mukaan uusi käyttöliittymä on suunniteltu erityisesti aina vain nopeampaa ja helpompaa käytettävyyttä tavoitellen. Sen suunnittelussa yhtiö on kertonut käyttäneensä apuna runsaasti fanipalautetta, jota se toivoo saavansa testaajilta lisää, kun nämä pääsevät vain uudistuksiin käsiksi.

Kaikkien käyttöön Xbox Onen uusi käyttöliittymä on saapumassa osana konsolin marraskuista päivitystä. Sen mukana Xbox One saa virallisesti myös taaksepäin yhteensopivuuden tiettyjä Xbox 360 -pelejä varten.

Päivitys kello 23:00: Microsoft on huomioinut, että uuden käyttöliittymän testiversiossa saattaa aluksi ilmetä ongelmia joidenkin pelien (esim. Destiny: The Taken King, Forza 6, Borderlands: The Handsome Collection) ja sovelluksien kanssa. Joissain yhteyksissä esimerkiksi ohjaimen Xbox-nappia ei myöskään välttämättä saa enää toimimaan. Microsoft on korjaamassa ongelmia jatkuvilla päivityksillä, mutta niitä ennen ratkaisu joihinkin tilanteisiin voi olla konsolin täysinäinen nollaus. Kuten tavallista, testaamaan ei siis kannata hypätä mahdollisuuden tullessa ihan noin vain.

Lähde: Major Nelson

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Todella hyvä että Guide tekee paluun mutta edelleen tuntuu että se X360:n versio olisi ollut parempi tähänkin. Tosin en ole Onea edes itse kokeillut, joten lopullista tuomio ei pysty videoiden perusteella sanomaan.

Käyttäjän Core kuva
Core

Tykkäsin kyllä tuosta nykysestäkin, vähän nopeampi olisi vaan saanut olla ettei olisi tarvinnut latailla kaikkea aina alusta asti kun avasi vaikka viestit tai jotain. Tätä en oo päässy vielä kokeilemaan, katsotaan koska aalto osuu kohdalle.

Käyttäjän Squalo FIN kuva
Squalo FIN
Lainaus käyttäjältä Core

Tätä en oo päässy vielä kokeilemaan, katsotaan koska aalto osuu kohdalle.

Samaa olen itsekin odotellut. Viesti tuli ja rekisteröin konsolin tuohon, vaikka kaikki ei välttämättä toimikaan odotetusti. Oli aika pitkä lista tiedossa olevista ongelmista, tiedossa olemattomista puhumattakaan. Saa taas varautua päivittämään konsolia joka toinen päivä :P

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Näyttää hirveelle, niinku ois köyhän miehe html editoril tehty. Tosin hyvä jos toimii nopeaa.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Miks Onen däsärit aiheuttaa joka kerta naamapalmun? Edelleen se 360:n 09(?) tullut on paras.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Hmmm... Näyttää hyvin vahvasti samalta mitä Windows 10 Xbox.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Loistavaa! Tärkeitä parannuksia. Viestien lähettäminen ja lukeminen, partyn hallinnointi ja achievementtien selaaminen on tähän asti ollut melko tuskaista. Kohta näyttäisi hommat taas luistavan vanhaan malliin. :)

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Minullekin on x360 käyttis jotenkin selvempi kuin xo mutta katsotaan joskos siihen tottuisi :p, meinaan on molemmat x360 että one.

Käyttäjän Core kuva
Core

Tähän uuteen täytyy muuten erikseen "opt innata" siellä preview dashboardissa, ei tule ainakaan tähän väliin itsestään preview-väelle.

Nostoja