Uusi Xbox-pomo: Xbox tekee Microsoftille sen, mitä iPod teki Applelle / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Xbox-pomo: Xbox tekee Microsoftille sen, mitä iPod teki Applelle

8.04.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12

Uusi Xbox-pomo Phil Spencer uskoo pelien olevan samankaltainen menestys Microsoftille kuin musiikki oli Applelle. Hiljattain rooliinsa valittu Spencer kertoi näkemyksistään tuoreeltaan Microsoftin Larry "Major Nelson" Hrybin tuoreimmassa podcastissa.

Podcastissa Spencer uskoo vakaasti pelien olevan katalysaattori Microsoftin tavoitteessa nousta entistä kuluttajakeskeisemmäksi yhtiöksi. Vertauskuvaksi hän ottaa juurikin Applen, josta kasvoi musiikkipalveluillaan oleellinen kuluttajabrändi vuosituhannen taitteessa.

Vaikka Apple myöhemmin laajensi palvelujaan myöhemmin vieläkin laajemmiksi, Spencerin mukaan musiikin vaikutus näkyy yhä tänäkin päivänä yhtiössä. Hänen mielestään Microsoftilla on mahdollisuus toistaa vastaavanlainen ilmiö peleillä.

- Tämän eteen on kuitekin tehtävä paljon töitä. Olisi hienoa olla osana sitä ajankohtaa yhtiön historiassa, jota ihmiset muistelevat jälkeenpäin hetkenä, jolloin Microsoft sitoutui kaikilla osa-alueillaan pelaamiseen Xbox One etunenässä, Spencer muotoili.

Spencer mainitseekin Microsoftilla olevan vahva luotto pelaamiseen aina toimitusjohtaja Satya Nadellaa myöten. Microsoftin johtoon hiljattain noussut Nadella on kertonut Spencerille "pelaamisen olevan jatkossa ensiluokan kansalainen Microsoftilla," joka ulottuu kaikkiin yhtiön tuotteisiin.

Podcastin ja Phil Spencerin haastattelun voi kuunnella kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: MajorNelson.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

No onnea vaan sitten.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Häh? Eli ne meinaa että pelikonsoli menestyy peleillä. Mitä noituutta tää nyt sit on... no joo ohan se kai olevinaan enempi joku viihde keskus.

Käyttäjän Vigormortis kuva
Vigormortis

Ilmassa on ollut pelkoa, että Microsoft tekisi Xboxista joka kodin viihdekeskusta, jossa pelit olisivat vaarassa jäädä taka-alalle. Nyt tämä uusi ukko vakuuttaa asioiden olevan täysin toisin. Ihan hyvä juttu siis minun mielestäni.

Ja tuntuu ainakin uskovan Xboxin tulevaisuuteen, mikä on hienoa, koska Xboxin ottaisin mieluummin noista uusista konsoleista - siis jos se suostuttaisiin vihdoin julkaisemaan täällä.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Ihan vahva vastaisku raporteille ja spekulaatioille, joiden mukaan MS voisi yhtä hyvin myydä Xbox-osastonsa pois.

Käyttäjän Sticks kuva
Sticks

Onhan ne sitä lähiaikoina paljon päivitellyt.
Pelejä kun vertaa kaikkiin kuluihin niin aika harhaluuloiselta kuulostaa.

Käyttäjän Hifisti kuva
Hifisti

Näytön paikka se on E3 -messuilla sekä Sonylla että Mikkiksellä. Kummankaan laite ei PC -pelaajana paljoa vielä kiinnosta ja olisi kivaa tietää mitä yksinoikeus materiaalia sieltä on tulossa. Kovasti toi Phil on nyt hehkutellu kaikkea, lähinnä peliaiheisissa otsikoissa ollut - time to deliver mate!

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri
Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari

Ihan vahva vastaisku raporteille ja spekulaatioille, joiden mukaan MS voisi yhtä hyvin myydä Xbox-osastonsa pois.

JEP.

Julkaisu 26:lla markkina-alueella vasta loppuvuodesta. Mikä menestys PS4 sitten on, jos exbax luulee olevansa Apple, se kun on myynyt reilusti yli tuplavauhtia ja vielä kiihtyen exbaxiin verrattuna? =D

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Celleri

Lainaus käyttäjältä Ville ArvekariIhan vahva vastaisku raporteille ja spekulaatioille, joiden mukaan MS voisi yhtä hyvin myydä Xbox-osastonsa pois.
JEP.

Julkaisu 26:lla markkina-alueella vasta loppuvuodesta. Mikä menestys PS4 sitten on, jos exbax luulee olevansa Apple, se kun on myynyt reilusti yli tuplavauhtia ja vielä kiihtyen exbaxiin verrattuna? =D

Se mikä "kaikkein tärkeimmissä" tehoissa hävitään, voidaan korvata niinkin mitättömillä asioilla, kuin paremmilla yksinoikeuspeleillä. Altavastaajana voivat aika kovaakin kilpailua tarjota ja taitaa Mikkiksellä olla paremmat mahdollisuudetkin niitä sarjoja itselleen ostaa(kuten tähän mennessäkin), kun kaukoidän persaukisilla.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Köh.
IMAGE(http://v.cdn.cad-comic.com/comics/cad-20140407-7b918.png)

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy
Lainaus käyttäjältä gurgi

[quote='käyttäjältä Celleri']Lainaus käyttäjältä Ville ArvekariIhan vahva vastaisku raporteille ja spekulaatioille, joiden mukaan MS voisi yhtä hyvin myydä Xbox-osastonsa pois.
JEP.

Julkaisu 26:lla markkina-alueella vasta loppuvuodesta. Mikä menestys PS4 sitten on, jos exbax luulee olevansa Apple, se kun on myynyt reilusti yli tuplavauhtia ja vielä kiihtyen exbaxiin verrattuna? =D[/quote]Se mikä "kaikkein tärkeimmissä" tehoissa hävitään, voidaan korvata niinkin mitättömillä asioilla, kuin paremmilla yksinoikeuspeleillä. Altavastaajana voivat aika kovaakin kilpailua tarjota ja taitaa Mikkiksellä olla paremmat mahdollisuudetkin niitä sarjoja itselleen ostaa(kuten tähän mennessäkin), kun kaukoidän persaukisilla.

Ohan niillä enempi rahaa mut ei ne silti tunnu ostavan niitä yksinoikeuksia. Sony on silti tässä mikkisoftaa reilusti paremmissa asemissa.