Uusi XCOM-peli Chimera Squad paljastui yllättäen – julkaisu jo ensi viikolla / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi XCOM-peli Chimera Squad paljastui yllättäen – julkaisu jo ensi viikolla

14.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
XCOM: Chimera Squad, XCOM Chimera Squad, 2K Games, Firaxis, strategia,

Uusi XCOM-peli on saamassa yllättäen julkaisunsa ensi viikolla 24. huhtikuuta. Ainakin alkuun vain pc:lle Steamin kautta suuntaava peli on XCOM: Chimera Squad ja se toimii eräänlaisena pienemmän mittakaavan seuraajana XCOM 2:lle.

Tapahtumiltaan uutukainen valaisee, miltä ihmisten ja ulkoavaruuden muukalaisten yhteiselo näyttää sen jälkeen, kun ihmiskunta on onnistunut saamaan taas otteen Maa-planeetasta. Tarinan keskiöön peli asettaa sekä ihmisistä että muukalaisista koostuvan eliittisotilasjoukon, jonka tarkoituksena olisi torjua City 31:tä uhkaavia salajuonia.

XCOM-sarjalle ominaisesti myös Chimera Squad on yhä vuoropohjainen taktinen kokemus, mutta muutamilla tuoreilla jipoilla. Taisteluissa vuorot jaetaan esimerkiksi hahmokohtaisesti osapuolien sijasta, kun taas uusi Breach Mode antaa mahdollisuuden asetella omia joukkoja erilaisiin vaihtoehtoisiin asemiin ennen taistelujen alkua.

Omaa sotilasporukkaa ei luoda nyt myöskään satunnaisesti rakentuvista sotilaista. Sen sijaan nämä ovat ennalta luotuja hahmoja, joilla on niin oma persoonallisuutensa kuin erikoiskykytarjontansa. Agenttien totaallinen kuolema johtaa näin myös suoraan tehtävien epäonnistumiin.

Uudistuksia voi silmäillä läheisemmin pelikuvaa reilun kuuden minuutin edestä esittelevällä uutuusvideolla. Tarinaankin tarjotaan vielä väläys omalla trailerillaan.

Lähde: XCOM (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Ravenwood kuva
Ravenwood

Toivottavasti tulisi myös konsoleille. XCOM 2 yksi mun tän sukupolven lempipeleistä vaikka PS4-versio hieman jäykkä onkin.

Nostoja