Uusi Yoshi-seikkailu, Mario Maker ja paljon muuta – Nintendolla piisasi taas asiaa / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Yoshi-seikkailu, Mario Maker ja paljon muuta – Nintendolla piisasi taas asiaa

2.04.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Nintendo on vahvistanut joukon julkaisuajankohtia seuraaville suurimmille peleilleen.

Yhtiön uusimman Direct-lähetyksen myötä on selvinnyt, että Yoshi's Woolly World saadaan Wii U:lle kesäkuun 26. päivä ja Splatoon 29. toukokuuta. Omien Super Mario -kenttien luomisen mahdollistava Mario Maker antaa pelaajien odottaa sen sijaan vielä aina syyskuuhun asti.

Sekä Yoshi's Woolly World että Splatoon tulevat tukemaan Nintendon Amiibo-figuureja. Molemmat peleistä saavatkin omat erikoisfiguurinsa, joista Woolly Worldin omat kappaleet ovat erityisesti varsin huomionarvoisia. Kyseiset "figuurit" ovat poikkeuksellisesti nimittäin pehmoisia lankahahmoja. Niitä pelissä käyttämällä pelikentälle voi pelattavakseen tuoda samalla kertaa enemmän kuin yhden Yoshin.

Splatoonin osalta pelin eri Amiibo-figuurit ovat hieman tavanomaisempia muoviukkoja, ja ne avaavat Nintendon uutuusräiskintään erilaisia erikoistehtäviä. Niitä tekemällä peliin voi saada käyttöönsä joukon erilaisia erikoisvarusteita.

Latauskauppojensa osalta Nintendo lisäksi paljasti Directinsa yhteydessä, että sekä Nintendo 64- että myös DS-pelit ovat tulossa jäädäkseen Wii U:n Virtual Consoleen. Ensimmäisenä Nintendon 64 -pelien osalta valikoimissa nähdään Super Mario 64, Donkey Kong 64 ja Paper Mario, kun taas DS-pelejä edustamaan saapuvat WarioWare: Touched!, Mario Kart DS ja Yoshi's Island DS.

Mainituista peleistä kunkin pitäisi olla kirjoitushetken aikoihin jo saatavilla Paper Mariota ja Yoshi's Islandia lukuunottamatta. Mikäli tulevaisuudessa jonkin Nintendo 64 -pelin on aiemmin myös jo ostanut alkuperäiselle Wiille, voi Wii U -version hankkia itselleen alennettuun päivityshintaan.

Myös uusi joukko ladattavia Wii-pelejä tekee tuloaan Wii U:lle. 16. huhtikuuta tarjolle tupsahtaa Pandora's Tower (normaalihinta 20€) ja 30. huhtikuuta Sin & Punishment: Successor of the Skies (15€). Ensimmäisen viikkonsa aikana pelit voi napata 25 prosentin alennuksella.

Directin yhteydessä esille tuotiin vihdoin myös Nintendon jo aiemmin tänä vuonna julkistama Amiibo Touch & Play -sovellus. Wii U:lle julkaistavassa sovelluksessa pelaajat voivat avata Amiiboillaan pelattavakseen kolmen minuutin pituisia pätkiä monista NES- ja SNES-ajan klassikkopeleistä. Pelejä, joita pelaajat pääsevät sovelluksella pelaamaan, eivät määräydy kuitenkaan käytetyn Amiibon mukaan, vaan joka kerta uutta Amiiboa käytettäessä pelattavaksi saatava peli on satunnainen.

Eräänlaista Amiibo-ominaisuutta hyödyntää myös 3DS:lle matkalla oleva sisustuspeli Animal Crossing: Happy Home Designer. Sitä varten Nintendo on valmistassa kuitenkin Amiibo-figuurien sijaan Amiibo-kortteja, jotka vastaavat kyllä ominaisuuksiltaan figuureja.

Pienempien julkistusten osalta Nintendo on lisäksi vahvistanut, että Kirby-kehittäjä HAL Laboratoryn pieni 3DS-pulmapeli Boxboy! on näihin aikoihin saatavilla eShopista, kuten myös 2D-toimintapeli Azure Striker Gunvolt. Varmaa nyt myös on, että suosittuun anime- ja mangasarjaan perustuva 3DS-peli Attack on Titan: Humanity in Chains on matkalla Eurooppaan. Sen kunniaksi Nintendon eShopin kautta animesarjan jaksoja voikin nyt katsoa ilmaiseksi heinäkuuhun asti.

Myös uusi osittain ilmainen Pokémon-peli on työn alla. Pokémon Rumble World on kepeä mikromaksuilla kyllästetty toimintateos, jota pääsee pelaamaan 3DS:llä 8. huhtikuuta.

Kokonaisuudessa Nintendon viimeöisen Direct-lähetyksen yksityiskohtineen voi kurkistaa ohesta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Kyllä, oi kyllä! Kuusnipapelit vihdoin HD:na! Tämä nyt viimeistään todistaa jumalan olemassaolon.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

BoxBoy näyttää mielenkiintoiselta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Bloob

BoxBoy näyttää mielenkiintoiselta.

Uutisen trailereista kyllä se, joka minustakin näytti kiinnostavimmalta.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä lindario

Kyllä, oi kyllä! Kuusnipapelit vihdoin HD:na! Tämä nyt viimeistään todistaa jumalan olemassaolon.

Mutta 10€ kappale sen sijaan että vain liittäisin HDMI kaapelin telkkariin ja pelaisin emulaattorilla...
Nintendolla nyt VC hinnat puoliksi, ei mitään samperin päivitysmaksuja ja yhdellä ostolla kaikille laitteille mitä omistaa jos mahdollista niin aletaan edes puhumaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä lindario

Kyllä, oi kyllä! Kuusnipapelit vihdoin HD:na! Tämä nyt viimeistään todistaa jumalan olemassaolon.

Mikäs niistä HD:n tekee? Sama asia, kun laittaisin N64:n HDMI upscalerilla töllöön kiinni niin kuva skaalataan ns. HD:ksi. Ero olisi se, että eka on emulointia ja jälkimmäinen varsinainen rauta. Itse sanon, että jos ruetaan emuloimaan niin koneelta kuva töllöön ja sitten rupee pelitkin jo renderöitymään aisdosti HD:na ja vielä ilmaiseksi, sekä mahdollisuus pelata varsinaisella N64-ohjaimella.

Vinkki Nintendolle: Super Mario 64 remake Wii U:lle tai "NX:lle". Siis ground up remake eikä mikään HD remaster räpellys.

Se olis day one ostos ennakkotilaus mitä vaan haluatte. Kuitenkin edelleen paras Mario peli tai oikeastaan paras peli ikinä tehty.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Mulla on tähän kaikista paras konfiguraatio: Oikein Kunnon Vanhaliiton laatu putkitelkkari, johon aitoa rautaa kiinni scarttipiuhalla, aidoilla ohjaimilla ja peleillä. Pelejäkin saa kutakuinkin tuolla 10€/kpl, jos kelpaa ilman laatikkoa. Ai että.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Megaman

Mulla on tähän kaikista paras konfiguraatio: Oikein Kunnon Vanhaliiton laatu putkitelkkari, johon aitoa rautaa kiinni scarttipiuhalla, aidoilla ohjaimilla ja peleillä. Pelejäkin saa kutakuinkin tuolla 10€/kpl, jos kelpaa ilman laatikkoa. Ai että.

Mulla on RGB-modattu N64, joten nautin parhaasta mahdollisesta kuvanlaadusta skaalattuna HD-telkulle, RGB SCART -> HDMI, tältä sen kuuluu näyttää eikä siltä, kun se näyttää komposiitilla putkella (paras mihin euro N64 pystyy). Varsinainen rauta, oikea ohjain ja paras mahdollinen kuva 2015. Ja tosiaan pelejä saa sillä kympillä jos ei tarvi boxeja, mutta mähä tarvin niin onkin sitten vähän kalliimpaa, mutta jos emuloisin niin en kyllä maksaisi siitä mitään.

Käyttäjän vaihu kuva
vaihu
Lainaus käyttäjältä snaketus

Mulla on RGB-modattu N64, joten nautin parhaasta mahdollisesta kuvanlaadusta skaalattuna HD-telkulle, RGB SCART -> HDMI, tältä sen kuuluu näyttää eikä siltä, kun se näyttää komposiitilla putkella (paras mihin euro N64 pystyy).

N64:n perus komposiittijohto on kyllä osasyy siihen miksi koneen visuaaleja haukutaan suttuisiksi(vaikka ovathan ne aikaa nähneet), mutta jo S-video piuhalla saa selkeästi parempaa kuvaa, ja tulee paljon helpommaksi ja halvemmaksi kuin RGB-modatun hankkiminen/tekeminen.

Mutta aiheeseen, olihanse aikakin että N64 saadaan edustetuksi Virtual Consolessa, Paper Mariota odotellessa. Vielä kun
GameCube liittyisi tähän joukkoon niin hyvää tulee. Yoshin peliä odotan myös mielenkiinnolla, tuo amiibokin vaikuttaa omiin silmiini hienommalta mitä nuo aikaisemmat muoviset.