Nintendon tuoreimmassa Nintendo Direct 3DS -lähetyksessä esiteltiin jälleen jo julkistettuja ja täysin uusia 3DS-pelejä. Samalla lukuisille 3DS-peleille saatiin julkaisupäiviä ja nähtiinpä mukana jokunen Wii U -uutinen.

Varsinaisen lähetyksen tallenteen voi katsastaa uutisen lopusta.

The Legend of Zelda

Täysin uusiin pelijulkistuksiin lukeutui uusi The Legend of Zelda -peli 3DS:lle, joka hyödyntää klassisesta A Link to the Past -pelistä tuttua maailmankarttaa, mutta sisältää täysin uuden tarinan ja uudet luolastot. A Link to the Pastin tavoin peli on kuvattu klassisesta yläkuvakulmasta, mutta pelimaailma on rakennettu uusiksi kolmiulotteisen ilmeen kera.

Linkin uusiin kykyihin lukeutuu mahdollisuus litistyä paperinohueksi kuvaksi seinää vasten, jolloin vihreänuttuinen sankari pääsee liikkumaan seiniä pitkin uusiin paikkoihin. Toistaiseksi nimetön Zelda-peli julkaistaan Nintendo 3DS:lle vuoden loppuun mennessä.

Uuden pelin lisäksi Game Boy Colorin klassiset Zelda-pelit Oracle of Seasons ja Oracle of Ages saapuvat Nintendo eShop-palveluun toukokuun 30. päivä.

Yoshi’s Island

Lähetyksessä julkistettiin myös uusi Yoshi’s Island -peli, joka jatkaa Super Mario World 2: Yoshi’s Islandin ja Yoshi’s Island 2:n viitoittamalla tiellä. Pelimekaanisesti Yoshin ja vauva-Marion uutuusseikkailu on uskollinen sarjan aiemmille osille, mutta graafinen ilme on päivittynyt kolmiulotteiseksi. Pelin julkaisupäivä kerrotaan myöhemmin.

Japanilaisia pelejä Eurooppaan

Iso kasa japanilaisia pelejä saapuu Eurooppaan. Roolipelifanien iloksi Atluksen Shin Megami Tensei IV ja Square Enixin Bravely Default: Flying Fairy ovat tulossa taskukonsolille tämän vuoden puolella, kuten myös Level-5:n Professor Layton and the Azran Legacy.

Nintendo eShopissa julkaistaan vuorostaan kolme Level-5:n pienempää peliä, jotka ovat The Starship Damrey, Attack of the Friday Monsters: A Tokyo Tale sekä Bugs vs. Tanks, joka on rakennettu yhteistyössä Mega Man -luoja Keiji Inafunen Comcept-yhtiön kanssa.

Jotain Wii U:stakin

Lähetyksessä nähtiin muutama ilmoitus myös Wii U:n suunnalta. Aiemmissa Nintendo Direct -lähetyksissä lupailtua Wii U -järjestelmäpäivitystä on tiedossa jo ensi viikolla.

Päivityksen luvataan muun muassa nopeuttavan lataustaukoja ja Wii U:n järjestelmävalikoissa liikkumista, mutta lisäävän myös taustalatausten kaltaisia ominaisuuksia. Wii U:n oma Virtual Console -palvelu julkaistaan päivä päivityksen jälkeen.

Wii U -peleistä tuotiin erityisesti esille Pikmin 3, josta esiteltiin uusi lentotaitoinen pinkki pikmin-olio. Euroopan tarkkaa julkaisupäivää ei vieläkään mainittu, mutta Nintendo lupasi pelin ilmestyvän muutaman kuukauden sisällä. Yhdysvalloissa pelin kerrottiin kuitenkin ilmestyvän 4. elokuuta.

New Super Mario Bros. U:n mittava lisäsisältökampanja New Super Luigi U. julkaistaan vuorostaan kesän aikana. Se muokkaa pelin jokaisen kentän kokonaan uusiksi, ja niiden läpäisemiseen on aikaa vain 100 sekuntia. Uusia kenttiä pelataan nimen mukaisesti Marioa korkeammalle loikkivalla Luigilla.

Myös Japanissa Mother 2 -nimellä julkaistu SNES-klassikko, eli länsimaisittain Earthbound, saapuu Euroopan Virtual Consoleen vuoden loppuun mennessä.

Muita julkaisupäiviä

Donkey Kong Country Returns 3D – 24. toukokuuta
Mario & Luigi: Dream Team Bros – 12. heinäkuuta
Mario and Donkey Kong: Minis on the Move – 9. toukokuuta (Nintendo eShop)
Pokemon Mystery Dungeon: Gates to Infinty – 17. toukokuuta
Animal Crossing -14. kesäkuuta
Mario Golf – Kesä 2013
Mario Party – Talvi

Varsinaisen lähetyksen videotallenne

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa