Uusia tietoja uudesta, tehokkaammasta PlayStation 4 -mallista / Uutiset / pelaaja.fi

Uusia tietoja uudesta, tehokkaammasta PlayStation 4 -mallista

19.04.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
26

Sonyn huhutusta tehokkaammasta PlayStation 4 -mallista on tihkunut lisää tietoa julkisuuteen.

Giant Bomb -julkaisun lähteet kertovat uuden PS4-mallin olevan sisäiseltä työnimeltään NEO. NEOn kerrotaan sisältävän 2,1 GHz kellotaajuudella toimivan prosessorin. Suoritin olisi siis merkittävästi nykyistä 1,6 GHz kellotaajuudella toimivaa prosessoria nopeampi. Tietojen mukaan uusi konsolimalli sisältäisi myös 32 suoritusyksiköllä varustetun AMD-näytönohjaimen aiemman 18 yksikön sijaan. Myös laitteen 8 Gt:n keskusmuisti olisi tietojen mukaan nopeampaa kuin nykyisessä konsolimallissa.

Tietojen perusteella kehittäjien odotetaan lokakuusta alkaen sisällyttävän PS4-peleihinsä erilliset tilat molemmille konsoleille. NEO-tilassa pelit voisivat hyödyntää uuden konsolimallin tehoja paremman kuvanlaadun ja ruudunpäivitysnopeuden saavuttamiseksi, mutta kaikkien pelien tulisi toimia myös vanhalla konsoliversiolla. Pelien ei kuitenkaan edellytetä pyörivän 4K-natiiviresoluutiolla, vaikka NEOn kerrotaankin tukevan 4K-ulostuloa.

Sony ei toistaiseksi ole vahvistanut uuden konsolimallin tuloa. Virallisia tietoja PS4-uudistuksesta saadaan siis odottaa edelleen.

Lähde: Giant Bomb

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ja vanhat plösömallit saa jonkun norsutautia muistuttavan lisäpalikan tuomaan tehoja tyyliin sega genesis 32x.

Käyttäjän Shoric kuva
Shoric

Olen ihan tyytyväinen nykyisiin grafiikoihin, PS VR ei kiinnosta enkä tule omistamaan 4K telkkua ennen PS5sta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vähän kyllä kyrsii tällainen. Ymmärrän entistä paremmin Nintendo 3DS:n omistajia sun muita "kohtalotovereita". Slim-mallit on ihan ok kehitystä mutta ei tällainen päivittely. Tämähän kertoo oikeastaan enemmän vain siitä, että todellakin oli jo alusta lähtien liian vähän tehoja vehkeissä.

No, menen nykyisellä, sillä ei ole nyt oikein intoa heitellä massia tuohon suuntaan. Onneksi sain tuon nykyisenkin konsolin todella tuntuvalla alennuksella.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

No, sinne sitten meni 400€ kankkulan kaivoon ennen kuin ehdin edes aloittaa yhtään PS4-peliä kunnolla.

Käyttäjän Yerted kuva
Yerted

Toivon todella paljon että voisin vaan päivittää nykyisen PS4 konsolin sitten vaikka ScamStopissa hyvään hintaan

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä zappah

Vähän kyllä kyrsii tällainen. Ymmärrän entistä paremmin Nintendo 3DS:n omistajia sun muita "kohtalotovereita".

Niinpä. Voin sanoo, että napsahti jonkin verran, kun muutama kuukausi 3DS XL:n oston jälkeen julkistettiin New 3DS.

No sentään tälle ei tule ekskluusiivisia pelejä. Homma menee todennäköisesti näin, että myyn nykyisen PS4:seni veljelleni ja ostan itse tämän uuden mallin, tai sitten vaan heivaan tuon vanhan makkariin.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Ja jatkossa sitten päivitellään parin vuoden välein konsoleita/pakettitietokoneita jos tämä ottaa tuulta alleen. Ei kyllä itseä haittaa kun PCnatsiksi siirryin jo tovi sitten takaisin.

Käyttäjän SILIK kuva
SILIK

Hmm...vähän ristiriitaiset fiilikset tästä toki tulee. Itse kuitenkin olen tilanteessa, että olen julkaisupäivänä plösön ostanut ja selvästi alkaa näkymään jo vanhuuden merkkejä. Ei mitään liian pahaa, mutta kuitenkin. Joten uuden pleikkarin hankinta olisi joka tapauksessa edessä. Tämä voisi olla se tekosyy sen uuden hankkimiseen, plus ei tunnu niin pahalta, kun saa rahoille jotain uutta vastinettakin.

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Näköjään nykyään pitää myös konsolien kanssa odottaa definitive editionia. Saadaankohan tälle sitten "Seriously definitive edition" The Last of Usista.
Eipä tosin itseä haittaa raudan päivittyminen. Jospa tämän ansiosta oikeasti saataisiin vähän paremmin pyöriviä pelejä, kun normilaadulla niiden kuitenkin pitää rullata vähintään elokuvakokemuksen tasoisesti. Vaikka en kyllä tiedä miten pelintekijät innostuvat tästä, että pitää tehdä taas uudet optimoinnit eri laitteelle. Helpommalla pääsisi, jos vain antaisi kunnon options menun josta saa itse rukata grafiikat sille tasolle, kuin haluaa. Oh, hi PC!

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Ei käy kieltäminen, että nuo konsolit on auttamattoman alitehoisia, mutta kyllä tämä riipisi vähän kuitenkin. Toisaalta, kuinka iso teholisäys nuo ilmoitetu speksit olisivat vanhaan verrattuna? Kuinka iso hyppy tuo tehokkaampi PS4:n olisi vanhaan verrattuna? Saisiko sillä aina vakaan 60 framea sekunnissa 1080p resolla?