Far Cry Primal on saamassa huhtikuun 12. päivä tavanomaista mielenkiintoisemman päivityksen. Kyseisenä päivänä Ubisoft on laajentamassa peliä niin konsoleilla kuin pc:lläkin uudella selviytymistilalla, jonka on erityisesti tarkoitus tuoda roimasti lisähaastetta Primalin kovimmille faneille.

Uusi selviytymistila muovaa useampaakin Far Cry Primalin osa-aluetta uuteen uskoon ja tarjoaa myös muutamia vapaaehtoisia muokkausvalintoja pelikokemuksen muokkaamista varten. Uusi keskeinen ominaisuus selviytymistilassa on pelin päähenkilö Takkarille annettu jatkuvasti kuluva kestävyysmittari, joka saa sankarin hidastumaan liikkeissään, mikäli tämä ei muista lepäillä aina välillä. Hahmo on jatkossa myös alttiimpi kylmyydelle, mikä tekee hänestä siis aiempaa riippuvaisemman tulesta ja talvivarusteista.

Selviytymistilassa peli luopuu myös ruudulla aiemmin näkyneen minikartan käyttämisestä ja vähentää vihollisten määrää tekemällä esimerkiksi metsästämisestä maltillisempaa puuhaa. Takkarin kyky rakentaa erilasia apuvälineitä ei tapahdu enää myöskään välittömästi, vaan prosessi vie jatkossa muutamia sekunteja. Pelin pöllöapurin käyttöä on sitäkin rajoitettu, mutta samalla Takkarin metsästysaisteja on kuitenkin lisäksi terävöitetty.

Pelissä kesytettävät eläimet toimivat selviytymistilassa nekin hieman erilailla. Ensinnäkin kuolo koittaa niiden kohdalla nyt herkemmin, minkä lisäksi niiden voimaa on hieman myös heikennetty. Vahvempia elukoita, kuten karhuja ja sapelihammastiikereitä, täytyy jatkossa myös heikentää aluksi merkittävästi taistelemalla ennen kuin ne voi altistaa pelaajan vallan alle.

Lopullista kuolemaa ei sitäkään ole uudesta tilasta unohdettu. Halutessaan pelaajat voivat laittaa pelin loppumaan nimittäin täysin yhdestä tai parista kupsahduksesta, mikä luonnollisesti tuo roimasti lisäpainetta selviytymisseikkailuun.

Ohessa lyhyt esittelyvideo uudesta tilasta.

Lähde: UbiBlog

Lisää luettavaa