Uusin Fire Emblem ei poissulje enää mahdollisuutta homoavioliitoille / Uutiset / pelaaja.fi

Uusin Fire Emblem ei poissulje enää mahdollisuutta homoavioliitoille

24.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Ensi vuonna länsimaisille 3DS-konsoleille saapuva Fire Emblem Fates tulee sallimaan samaa sukupuolta olevien hahmojen naimisiin menemisen, Nintendo on vahvistanut. Kyseessä on ensimmäinen Fire Emblem -sarjan osa, joka ottaa moisen lähestysmistavan samaa sukupuolta olevien hahmojen suhteiden käsittelyyn.

Hieman reilu vuosi sitten Nintendo keräsi kritiikkiä Tomodachi Life -elämäsimulaattorillaan, joka nimenomaan ei tarjonnut mahdollisuutta homoavioliitoille, vaikka juuri ihmissuhteet olivatkin pelissä merkittävässä osassa. Nintendo päätyikin lopulta pahoittelemaan tapausta luvaten, että yhtiö on omistautunut luomaan viihdettä kaikille.

Fire Emblem Fatesin saapuessa kauppoihin tullaan pelistä myymään ainakin Japanissa ja Yhdysvalloissa kahta erilaista perusversiota: Conquest ja Birthright. Kummatkin versioista tarjoavat omat tarinansa, hahmonsa ja haasteensa niiden määrittäessä näkeekö pelaaja pelin tapahtumat joko aggressiivisen Nohr-kuningaskunnan vai rauhaa rakastavan Hoshidon puolelta. Mikäli molemmat versiot päätyy lisäksi ostamaan, tulee Nintendo tarjoamaan pelistä myös kolmatta versiota eShop-kauppapaikan kautta myöhemmin tulevaisuudessa.

Riippuen pelin kahdesta eri pääversiosta Fire Emblem Fatesin päähenkilö saa mahdollisuuden mennä naisimiin joko mies- (Conquest) tai naishahmon (Birthright) kanssa. Koska pelaajat itse määrittelevät pelin päähenkilön sukupuolen, tarkoittaa tämä sitä, että Conquestissa miessankarin on mahdollista päätyä naimisiin miehen kanssa ja Birthrightissa nainen naisen kanssa. Hahmojen täytyy ensin toki menestyä yhdessä taistelukentillä, jotta näiden suhde voi voimistua.

Fatesin kolmannessa versiossa tapaamaan päästään sekä Conquestin mies- että Birthrightin naishahmo.

– Uskomme, että pelikokemustemme tulisi heijastaa monimuotoisuutta niissä yhteisöissä, joiden keskuudessa toimimme. Samalla suunnittelemme kunkin pelimme yksityiskohdat pohtien useita erilaisia muuttujia, kuten pelin tarinaa ja pelattavuuden luonnetta. Loppujen lopuksi pelien pitää olla tietenkin hauskoja pelata. Me uskomme, että Fire Emblem Fates on tosiaan nautinnollinen pelata ja toivomme, että fanit pitävät pelistä, Nintendo kertoo tuoreessa tiedotteessaan. 

Nintendon mukaan se ei ole toistaiseksi vielä päättänyt täysin, miten Fire Emblem Fatesia tullaan eri versioineen myymään Euroopassa.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Hassua sinänsä, että tätä mahdollisuutta on tullut kaivattua moneen otteeseen FE: Awakeningissa, mutta syyt ovat olleet lähinnä pelimekaaniset: Sukupuolirajoitukset suhteiden S-rankin saavuttamiseksi kun tuppaavat määrittämään vähän turhan tiukasti miten hahmoja voi parittaa ja siten jotkut mekniikan puolesta täydelliset matchit on vain tuomittu jäämään friendzonelle, eli heikommalle A-rankille.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus käyttäjältä Haerski

Hassua sinänsä, että tätä mahdollisuutta on tullut kaivattua moneen otteeseen FE: Awakeningissa, mutta syyt ovat olleet lähinnä pelimekaaniset: Sukupuolirajoitukset suhteiden S-rankin saavuttamiseksi kun tuppaavat määrittämään vähän turhan tiukasti miten hahmoja voi parittaa ja siten jotkut mekniikan puolesta täydelliset matchit on vain tuomittu jäämään friendzonelle, eli heikommalle A-rankille.

Ilmeisesti tähän auttaisi semmoinen kyky kuin Dual Support+ http://fireemblem.wikia.com/wiki/Dual_Support%2B , jolla noita "Friendzone" tasoisia A-supporteja saisi nostettua kutakuinkin vastaamaan S-supporttia. Itse en ole tätä kokeillut, vielä, mutta harkitsen sitä vakavasti nykyisessä Lunatic-tallennuksessani.

Ongelma on lähinnä siinä, että miespuoliset hahmot eivät saa tätä muuten kuin perimällä sen äidiltään. Ja jos äitihahmo on kökkö magian suhteen (kuten Cherche, jonka kanssa avatarini on nyt naimisissa), niin se vaatii aika mukavasti ylimääräistä grindausta saavuttaa toi 15 levelin taso valkyriana.

Mitä itse uutiseen tulee, olisi ollut tietenkin tasapuolisuuden nimessä suotavaa, että kummassakin pelissä olisi ollut kummallekin sukupuolelle yksi tällainen vaihtoehto. Noh, onhan tämä tyhjää parempi niille, jotka ovat tätä pelisarjaan halunneet.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pokemon Red & Blue ja tässä Fire Emblem Gay & Lesbian? Ovelaa pukumiehiltä (tms.) kääntää tämäkin rahankeräämiseksi. Eihän kaikkea voi kerralla saada.

Nostoja