Tällä viikolla julkaisunsa saanut Metal Gear Survive ei ole jäänyt ilman omaa pientä mikromaksukohuaan. Kovasti ennen julkaisua pelin vakuuteltiin kyllä olevan vapaa tavanomaisista loottilaatikoista, mutta se ei ole kuitenkaan tarkoittanut, etteikö pelistä löytyisi muunlaisia rahastuskeinoja.

Huomion kohteeksi Survivessa on noussut erityisesti sen tallennuskäytäntö. Oletuksena peli tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden luoda yhden hahmon, johon sidotaan niin sekä tämän yksin- että moninpeliedistyminen. Mikäli uuden hahmon haluaa luoda, täytyy edellinen hahmo joko poistaa tieltä tai sitten pelaajan on ostettava uusi hahmopaikka pelin omalla SV Coin -valuutalla.

Ylimääräisen hahmopaikan ostaminen kustantaa 1000 SV Coinia, mikä kääntyy noin kymmeneen euroon. Valuuttaa myydään pelaajille erilaisissa paketeissa, joiden koko vaihtelee sadasta SV Coinista 6000 coiniin. Täsmälleen tuhatta SV Coinia pelistä ei voi hankkia. Niitä voi kuitenkin jossain määrin ansaita kirjautumisbonuksina, mutta ei ilmeisesti pelisuorituksista.

Metal Gear Surviven luonne ei suoranaisesti rohkaise pelaajia luomaan useampia hahmoja. Pelin kustantaessa kuitenkin 40 euroa, on tällaisen ominaisuuden näinkin keinotekoinen rajaaminen silti hämmennystä aiheuttava ratkaisu.

SV Coineilla on mahdollista osaa myös kokemusboostereiden kaltaisia esineitä, hahmoeleitä ja ylimääräisiä loudout-paikkoja 

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa