EA-pomo: Uusin SimCity on ollut menestys

EA:n Frank Gibeaun mukaan SimCity on laskettavissa menestyksekkääksi peliksi kaaosmaisesta julkaisusta huolimatta. Mies tosin myöntää EA:n olleen tällä kertaa "onnekas".

24.7.2013 21:00

Maaliskuun alussa julkaistu SimCity on osoittautunut menestykseksi, kertoo Electronic Artsin pelipomo Frank Gibeau. VentureBeat-sivustolle antamassaan haastattelussa mies on paljastanut EA:n myyneen peliä tähän mennessä kaikkiaan yli kahden miljoonan kappaleen edestä, ja että peliä pelataan myös tasaiseen tahtiin edelleen.

Jo aikaisemmin EA on tiedottanut SimCityn myyneen ensimmäisen kahden viikkonsa aikana 1,1 miljoonaa kappaletta, minkä myötä pelin julkaisu onkin ollut sarjansa suurin. Jo heti alussa iskenyt valtaisa suosio toi mukanaan kuitenkin ongelmia, sillä verkkoyhteyden vaativan pelin palvelimet menivät julkaisuviikolla pahasti tukkoon ja näin ollen moni ei päässyt pelaamaan alkuunkaan pitkään toviin.

Haastattelussa Gibeua myöntääkin SimCityn julkaisuviikon olleen kova kokemus, jollaista kukaan ei haluaisi kokea enää koskaan. Hän jopa itse kokeekin EA:n olleen onnekas tällä kertaa siitä, että SimCitylta löytyy lojaali fanikunta. 

Kokemuksen rikkaampana Gibeau kuitenkin myös huomauttaa, että aina vain kasvavien nettipelien julkaisemisessa on jatkossakin aina omat riskinsä. Vielä jää tosin nähtäväksi, miten aktiivisesti EA aikoo esimerkiksi SimCityssa nähtyä nettipakkoa ylipäätänsä hyödyntää, sillä jo pari kuukautta sitten The Sims 4:n korostettiin nimenomaan olevan offline-tilaa tukeva peli.

Lähde: VentureBeat

Lisää luettavaa