Uutta pelikuvaa PS4:n Ratchet & Clankista julki – julkaisuajankohtakin hahmottuu / Uutiset / pelaaja.fi

Uutta pelikuvaa PS4:n Ratchet & Clankista julki – julkaisuajankohtakin hahmottuu

6.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Sony ja Insomniac Games ovat paljastaneet yli viiden minuutin edestä uutta pelikuvaa PlayStation 4:lle matkalla olevasta uudesta Ratchet & Clankista.

Uusi videokuva keskittyy aivan pelin alkumetreille ja käy näin ollen läpi, miten ensimmäisen Ratchet & Clank -pelin uusioversio laittaa Ratchetin ja Clankin ensikohtaamisen uuteen kuosiin. Tarjolla on nähtävillä sekä tasoloikkatoimintaa että myös pari välipätkääkin.

Videon myötä selville on myös tullut, että PlayStation 4:n Ratchet & Clank julkaistaan Pohjois-Amerikassa 12. huhtikuuta eli siis samoihin aikoihin virallisen Ratchet-elokuvan kanssa. Toistaiseksi Sony ei ole vahvistanut vielä päivämäärää Eurooppaa varten, mutta oletettavasti täällä peliä ei jouduta odottamaan ainakaan kauhean paljon pidempään.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Ai että kun näyttää kivalta. Pakko löytää aikaa jostain ja pelata tämä uusioversio vanhojen muistojen kunniaksi!

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä xtpro

Ai että kun näyttää kivalta. Pakko löytää aikaa jostain ja pelata tämä uusioversio vanhojen muistojen kunniaksi!

Joo, pakko sanoa että varmaan yksi parhaita uusintoja tulee olemaan.

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Ratchet sarjan fanina tulee leffa katsottua ja ostettua. Peli tulee myös ostettua.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Melkoisen paljon on meno muuttunut vanhasta. Day0!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Melko varma ostos kyllä. Itse en ole pelannut yhtään R&C:a tai Jak & Daxteria. Sly:ta olen vähän testannut aika myöhäisessä vaiheessa mutta jäi kesken.

Tämä peli tulee hyvään saumaan kun näitä perinteisiä, värikkäitä 3D-tasohyppelyitä ei hirveästi ole nykyisin julkaistu. Trine 3 tulee mieleen mutta sitäkään ei konsoleilla (vielä?) ole. Knack taas on ilmeisen keskinkertainen ellei jopa huono.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Vai että Ratchetillä on nyt joku mentor-hahmo sen sijaan, että hän asuisi pajallaan ypöyksin? Sinänsä järkevä muutos, kun miettii mihin suuntaan PS3-saaga vei hahmon taustatarinaa: Ratchet saapui hyvin nuorena Veldinille (pahimmillaan jopa taaperona), eikä tällä ollut ilmeisesti ketään kasvattajaa mukanaan. Olenkin toisinaan pohtinut, että kuka hitossa oikein KASVATTI Ratchetin siksi koppavaksi, itsekkääksi nysväksi, jollaisena hänet kuvataan ykköspelissä? Tai edes huolehti tästä teini-ikäiseksi asti, jonka jälkeen hän perusti oman pajansa?

Näyttäisi siltä, että remakessa Ratchetin ikäviä puolia on karsittu aika reippaasti. Tavallaan ymmärrän tuon muutoksen, sillä Ratchetin asenne ykköspelissä oli aikoinaan isoimpia miinuksia useille peliarvostelijoille. Itse silti toivoisin, että kaikkea sitä koppavuutta sekä itsekkyyttä ei olisi menty täysin korvaamaan perusystävällisellä Ratchetillä, jollaisena hahmo on pysynyt sitten R&C kakkosen. Syy tähän on yksinkertainen: Ratchetin muuttuminen äksyilevästä teinistä epäitsekkääksi sankariksi oli hahmon merkittävimpiä kehitysvaiheita koko pelisarjan aikana.

Ja ennen kaikkea, se oli erittäin tärkeää nimikkosankarien ystävyyden kannalta. Kuinkahan moni sarjan uudemmista faneista edes muistaa (tai tietää), miten kivikkoiselta pohjalta tämän(kin) parivaljakon taival on alkanut? Kaikki ne riidat sekä ristiin menevät tavoitteet, kunnes yhteinen sävel lopultakin löytyy pelin loppuvaiheilla... ja sitten se koskettava, mieleenpainuva lopetus...

Klisee tai ei, tuo "vaikeuksien kautta voittoon" ystävyystarina kuulostaa ainakin minun korvaani paljon mielenkiintoisemmalta kuin se, että Ratchet ja Clank ovat bestiksiä jo heti pelin alkuvaiheilla ilman sen suurempia konflikteja koko tarinan aikana.

Lopuksi, Pixelizer FTW! Yksi mielenkiintoisimmista sekä veikeimmistä R & C-aseista, mitä olen nähnyt pitkään aikaan!

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

En ole sarjan pelejä pelannut mutta näyttää hauskalta.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Oi niitä aikoja, kun tuli ykköstä ensimmäisen kerran pelattua naperona. Mahtava peli.

Nostoja