Sonyn eilen julkistama elokuvien ja tv-ohjelmien latauspalvelu PlayStation 3:lle on jo toiminnassa.

Palvelu on tietenkin toiminnassa vain Yhdysvalloissa. Euroopan suhteen ongelma on yksinkertainen – sisällön jakeluoikeuksista on neuvoteltava erikseen eri maiden maahantuojien kanssa, mikä on lähes mahdoton prosessi. Tämä ongelma on rampauttanut digitaalivideopalveluita Euroopassa jo vuosien ajan, eikä ongelmaan ole helppoa ratkaisua. Muuta, kuin että muutamme Yhdysvaltoihin.

Esimerkiksi Microsoft on tarjonnut Yhdysvalloissa Xbox 360:llä erinomaista elokuva-/tv-latauspalvelua jo yli vuoden ajan, mutta Euroopassa palvelua ei ole vieläkään, joten Sonyn PS3-videopalvelun suhteen eurooppalaisten on syytä pitää jäitä hatussa.

Sonyn palvelusta voi ostaa ja vuokrata elokuvia ja tv-ohjelma, joskin toistaiseksi kaikki vuokrattavat tv-ohjelmien jaksot ovat ns. SD-videoita, eivätkä teräväpiirtoversioita. Palvelu sisältää jo nyt yli 300 kokoillan elokuvaa ja yli 1 200 jaksoa tv-ohjelmia. Palvelussa ovat mukana 20th Century Fox, Lionsgate, MGM Studios, Paramount, Sony Pictures Entertainment, Warner Bros. ja Walt Disney Studios. Lataamiaan ohjelmia voi myös siirtää PSP-käsikonsolille ja katsoa niitä sillä.

Lisää luettavaa