Yksi loppuvuoden mielenkiintoisimmista tapahtumista nähdään Yhdysvalloissa, kun maassa valitaan uutta presidenttiä. Vaaleja ei pääse enää karkuun peleissäkään, ainakaan jos asuu Atlantin tuolla puolen.

Molemmat ehdokkaista mainostavat myös videopeleissä. Nykyinen presidentti Barack Obama tiimeineen on valjastanut muun muassa Madden NFL 13:n sekä mobiilipelit kuten Tetriksen työkaluikseen. Vastaehdokas Mitt Romneyn valinnoista ei ole vielä tietoa.

Obama hyödynsi videopelejä myös vuoden 2008 kampanjassaan. Tuolloin muutosta luvattiin esimerkiksi Need for Speed: Carbonin kadunvarsikylteissä.

Microsoft puolestaan tarjoaa ehdokkaasta riippumatta vaaliaiheista sisältöä konsolinsa kautta. Elokuussa Xbox Liveen pystyettiin oma vaalikeskuksensa. Yhteistyössä Rock the Voten kanssa toteutetun tempauksen tavoitteena on saada ihmiset äänestämään.

Verkkopalveluun tuodaan katsottavaksi neljä väittelytilaisuutta. Mikäli näistä vaivautuu katsomaan vähintään kolmesta ensimmäiset puoli tuntia, saa palkinnoksi Halo 4 -aiheisen puvun avatarilleen. Väittelyiden aikana voi myös äänestää ja arvioida ehdokkaiden suorituksia.

Virallinen vaalipäivä pidetään 6. marraskuuta. Myös Halo 4 saapuu kauppoihin samana päivänä. Halo-sarjan kehitystyöstä vastaavan Frank O’Connorin ohjeistus pelaajille olikin selkeä.

– Käykää ensin äänestämässä ja hakekaa sitten pelimme, Frankie opasti.

Lähde: Eurogamer, Eurogamer (2), NPR

Lisää luettavaa