Julkaisija Focus Home Interactive on kommentoinut sen pelikatalogiin kuuluvan Aeon Must Dien herättämää keskustelua.

Aeon Must Die oli trailerin muodossa esillä kuluvan viikon State of Play -lähetyksessä, mutta joutui välittömästi huomiota herättäneiden syytösten kohteeksi. Netissä pyörineiden Dropbox-asiakirjojen perusteella peliä tehneen virolaisen Limestone-studion pieni kehittäjätiimi oli eronnut kesäkuun lopulla musertavien työolosuhteiden johdosta. Limestonen toimitusjohtajan on väitetty myös anastaneen yhtiön haltuunsa yhdessä siihen sidoksissa olevien immateriaalioikeuksien kanssa

Dropbox-linkkiä jaettiin muun muassa osana oheen upotettua YouTube-videota. Sen kuvauskentässä Aeon Must Dien tuoreen trailerin todettiin saaneen syntynsä kylmästi väärinkäytöksen, manipulaation ja varkauden kautta.

Kommentissaan Focus huomio kuulleensa syytöksistä ja on todennut vastuukseen niihin paneutumisen.

– Focus on pelin julkaisijana tarkastelemassa huolellisesti näitä syytöksiä ja tekee tarvittavat johtopäätökset, mikäli ne osoittautuvat perustelluiksi, ja ryhtyy tuolloin asianmukaisiin toimenpiteisiin, julkaisijan tiedotteessa sanotaan.

Aeon Must Die on ollut tarkoitus saada niin PS4:lle, Xbox Onelle, Switchille kuin pc:lle ensi vuoden aikana. Dropbox-asiakirjoja kooneen ryhmän mukaan Focusta oli informoitu studion ongelmista kesäkuussa, mutta ilman kummempaa lopputulosta. Näin ollen ryhmä koki tarpeelliseksi julkaista dokumenttinsa julkisesti.

Lähde: Focus Home Interactive (Twitter), Dropbox, Kotaku

Lisää luettavaa