Vade retro, meretrix! / Uutiset / pelaaja.fi

Vade retro, meretrix!

12.05.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
5

Ennen tämänvuotisia E3-messuja äläkkää aiheutti niin sanottujen booth babyjen uusi pukukoodi: paljas pinta pantiin pannaan, puputytöille puvut päälle.

Aikaisemmin – hyvinä vuosina – osa messualueesta eli tästä pikkutuhmasta tarjonnasta. Kentia Hall -niminen lohduton helvetti jossa kärvistelevät krääsävalmistajat, olisi ollut ilman näitä neitokaisia koko lailla vierailijavapaa alue.

Kaikki eivät nähtävästi uusista tuulista perustaneet. Se huomattiin, kun supersankaritar Ihmenaiseksi pukeutunut neito yritti päästä messuille. Staples Centerin henkilökunta oli valppaana, eikä rietastelija päässyt murentamaan messuvieraiden korkeaa moraalia tai herättämään luonnottomia haluja. DC Comicsin hahmoa jäljitellyt henkilö johdatettiin ulos messualueelta.

E3-messujen uusi säännöstä on hyvä askel oikeaan suuntaan, kun halutaan vaikuttaa pelialan vielä toistaiseksi keskenkasvuiseen imagoon. Tällaiset tapaukset ovat kuitenkin huvittava ääriesimerkki.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tuulisti kuva
Tuulisti

Ei se kyllä mielestäni niin kamalaa ole että naisten palkkaamista puolialasti lavalle kekkuloimaan vähän rajoitetaan. Oikein hävettää niiden puolesta, joiden täytyy palkata rauhasia kun omat tuotteet eivät ketään kiinnosta... Ja eiköhän sitä paljasta kinkkua näe tarpeeksi pelimessujen ulkopuolellakin, eli ei tarvitse pelätä että seksi maailmasta loppuu. Peleillä ja seksi(smi)llä ei kuitenkaan tietääkseni ole mitään erottamatonta yhteyttä jota vielä pitäisi tieten tahtoen vaalia. Booth babesien osuuden tärkeyttä pelimessuilla korostamalla voidaan kyllä tehokkaasti vieraannuttaa ainakin yksi merkittävä ihmisryhmä pelaamisesta harrastuksena, eikä tämä ryhmä ole homot tai hullut telaketjufeministit.

Pelimessut ovat viihdemessut, mutta myös suuren teollisuudenalan vakavasti otettava pr-, business- ja mediatapahtuma. Moneenkaan asialliseen paikkaan ei vain pääse puolialasti, ei vaikka haluaisikin kerätä ihailevia/paheksuvia katseita.

Mutta joo, ikävää että Wonder Woman ei päässyt paikalle. Joskus rajoja on vaikea vetää, varsinkin kun uudet ohjeet ovat vielä vakiintumatta.

Kuinka se Paris Hilton oikein päästettiin paikalle? :P

Käyttäjän feldon kuva
feldon

- Moi vaan kaikille messuvieraille! Tässä olisi meidän pelifirman uusi tappamispeli, 'Paskaks vaan ja palamaan VIII', jossa hakataan naisia ja syödään aivoja.

- Kuulostaa hyvältä, näkyykö siinä tissit?

- Näkyy.

- Yök! Sairasta ja luonnotonta!

Käyttäjän Tuulisti kuva
Tuulisti

Niin no, sehän ei ole järkevien ihmisten vika että joillekin väkivalta on parempi asia kuin seksi tai edes alastomuus. Seksikin on kuitenkin eri asia kuin seksismi. :)

Käyttäjän feldon kuva
feldon

"Seksikin on kuitenkin eri asia kuin seksismi."

Tuo pitää kyllä paikkansa. Toisaalta en näe mitään haittaa siinä, että tuotteita mainostetaan kauniiden ihmisten avulla - olivatpa he sitten miehiä tai naisia. Boothbabet ovat hakeutuneet hommiinsa vapaaehtoisesti, enkä usko että kenenkään moraali heidän vuokseen murenee.

Käyttäjän fellini kuva
fellini

Mun mielestä kyllä messut olivat kyllä tänä vuonna siistiytyneet selkeästi - ja muutos oli pelkästään parempaan suuntaan.

Vaikka niitä tyttöjä siellä riittikin jälleen niin eipäs tarvinnut tänä vuonna väistellä ständeillä kuolaavia jenkki-idiootteja valokuvauttamassa itseään messubeibejen kanssa.

Voisi sanoa vaikka niin päin, että tänä vuonna messuilla kaikki huomio keskittyi selkeästi itse peleihin - sen takiahan sinne matkustetaan.