Vahvistettu: Resident Evil 2 saa virallisen uusioversion / Uutiset / pelaaja.fi

Vahvistettu: Resident Evil 2 saa virallisen uusioversion

12.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
18

Capcom on näyttänyt vihreää valoa Resident Evil 2:n virallisen uusioversion kehitykselle. Capcom-tuottaja Yoshiaki Hirabayashi on vahvistanut asian tuoreella videotervehdyksellään todeten fanien intohimon tehneen projektista mahdollisen.

Uusioversion kehittää Capcomin R&D Division 1 -osasto, jonka aikeena on pitää silmällä fanipalautetta ja luoda juurikin faniyhteisön kaipaaman pelikokemuksen. Koska projekti on kuitenkin vasta alkutekijöissään, ei siitä kannata odottaa näkevänsä mitään konkreettista vielä toviin.

Vihiä uusioversion tulemisesta saatiin jo pari viikkoa sitten, jolloin Hirabayashi kertoi käyneensä keskusteluja pomonsa kanssa Resident Evil 2:n uusimisesta. Tuolloin jäi vielä epäselväksi, kuinka keskustelut sujuivat.

Alunperin Resident Evil 2 julkaistiin vuonna 1998, jolloin se tuotiin ensiksi PlayStationille ja lopulta myös käännettiin muun muassa Nintendo 64:lle, Dreamcastille, GameCubelle ja pc:lle. Peli oli Bayonettasta ja Devil May Cry'sta tunnetun Hideki Kamiyan ensimmäinen ohjaustyö.

Resident Evil 2:n uusioversion ohella Capcomin tiedetään valmistelevan Resident Evilin suhteen parhaillaan myös ainakin remasteroitua versiota alkujaan GameCubella tavastusta Resident Evil Zerosta. Se on tarkoitus julkaista ensi vuonna niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle kuin pc:llekin. 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SpanSpider kuva
SpanSpider

Tätä on odotettu!

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Mahtavaa mutta toivottavasti tekevät ykkösen Gamecube remaken tyyliin eli alkuperäinen ohjaustyyli. Samat kuvakulmat tietenkin myös pitää olla. Kyllä ihan uusittukin voi olla hyvä mutta ei pidä liikaa muuttaa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

kiva nähdä onko tämä vai fanien tekemä https://www.youtube.com/watch?t=19&v=flBvR9zl1Zg parempi

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Tämä on kyllä hienoa että saadaan näitä monen vuoden takaisia helmiä nyky koneille. Tämä on yksi nuoruus vuosien parhaimmistoa. RE 1 remake oli niin hieno pelata ja nyt tämä kun tulee. Pakko ostos.

Käyttäjän DraveN kuva
DraveN

Aivan mahtavaa! Tätä on todella odotettu.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tämä on aivan mahtava uutinen, tämän päivän ja pitkään aikaan oikeastaan paras! Todella vain toivon, että ei tule mitään over the shoulder bullshittiä, vaan kunnon old school Resident Evil -peli GameCube remaken HD remasterin tapaan. Niin ja fyysinen julkaisu tällä kertaa ei haittais yhtään myöskään.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Mahtavaa! Toivottavasti on tosiaan tyyliin RE1 remake parilla uudella alueella ja vihollistyypillä. Orgasmic!

Käyttäjän Mavors kuva
Mavors

Tää on kyllä yksi maailman odotetuista tekeleistä. Vielä isompi juttu kuin FF7. Ai että, voi pojat!

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

Juu, kyllä kelpaa. Kunhan nyt ei taas liikaa vaan modernisoitas. Ps1 kaudelta riittäis kyllä helkutisti loistavia pelejä jotka vois tehdä uusiksi.

Käyttäjän MrChateauLaFunk kuva
MrChateauLaFunk

Nyt on kohtuu tiukka julkistus, huh huh. Tätä on odotettu! Toivottavasti eivät hukkaa käännöstyössä alkuperäisen magiaa ja ääninäyttelyä, tankkiohjausta unohtamatta. Samanlainen porttaus tähän kuin RE ykkösen remake joku aikaa sitten oli niin avot. Day 1 ostos.