Vaihteeksi näin? DRM-aputyökalu Denuvo poistettiin Inside-pelistä uudella Steam-päivityksellä

Hehkutettu Inside sai Steamissa uuden päivityksen, joka hieman yllättäen poistaa pelistä siinä käytetyn Denuvo-ohjelmiston.

27.11.2016 00:33

Tanskalaiskehittäjä Playdeadin hehkutettu peliteos Inside on vastaanottanut Steamissa tuoreen päivityksen. Päivitys onkin kääntänyt jonkin verran päitä viime päivinä, sillä siihen kuuluneiden pienkorjausten lisäksi päivityksen on kerrottu hankkiutuvan eroon pelistä aiemmin löytyneestä Denuvo-teknologiasta.

Denuvo on viimeisen parin vuoden aikana varsin laaja-alaiseen käyttöön noussut ratkaisu, jonka on määrä tukea esimerkiksi Steamin palvelujen kaltaisten digitaalisten käyttöoikeuksien hallintaan keskittyvien tekniikoiden (DRM) toimintaa. Sillä on pyritty kamppailemaan erityisesti siis pelipiratismia vastaan, mutta luonnollisesti DRM-kriittisiltä pelaajilta se ei ole aina hurraa-huutoja kerännyt. Joissain yhteyksissä Denuvon on jopa väitetty olevan haitaksi SSD-levyille ja heikentävän pelien suorituskykyä, joskin kunnollisia todisteita moisesta ei ole saatu.

Playdead ei ole suoranaisesti kommentoinut Denuvon poiston syytä, mutta tapahtumalla on todennäköisesti tekemistä Insiden tuoreen GOG-julkaisun kanssa. GOG-kauppapaikka kun tunnetaan siitä, että sieltä pelejä voi ostella DRM-vapaassa muodossa. Näin ollen Denuvon käyttö Steamissakaan ei ole kehittäjien silmissä nähty välttämättä enää tarpeellisena.

Osuvasti tällä viikolla Inside on saanut Steamissa nyt myös virallisen demon. Jos pelin kokeilu siis vain innostaa pc:llä, onnistuu se klikkaamalla pelin kauppasivulta löytyvää ”Lataa demo” -namiskaa.

Lähde: Steam, Rock Paper Shotgun

Lisää luettavaa