Vasta noin kuukausi sitten julkaisunsa saanut Monster Hunter: World on nykyisin Capcomin parhaiten myynyt yksittäinen pelituote. Japanilaisyhtiö on ilmoittanut, että pelin toimitukset ja digimyynnit ovat kohonneet maailmanlaajuisesti yhteensä 7,5 miljoonaan kappaleeseen.

Aiemmin kuningaspaikkaa piti pitkään hallussaan Resident Evil 5:n alkuperäinen konsolijulkaisu 7,3 miljoonan kappaleen toimituksilla. Lukema ei pidä sisällään kaikkien Resident Evil 5 -versioiden vientejä, sillä Capcom on laskenut erikseen Resident Evil 5: Gold Editionin toimituksien olevan 2,3 miljoonaa ja PS4- ja Xbox One -versioiden myyntien yhteensä miljoonan luokkaa.

Monster Hunter: Worldin menestystä ei sovi silti vähätellä. Sen lisäksi, että peli on ollut kaupoissa vasta kuukauden, on Monster Hunter tunnustettu lännessä pitkään enemmän pienemmän yleisön kuin valtavirran juhlimaksi sarjaksi. Paluu takaisin kotikonsoleille ja sen mukanaan tuoma tekninen edistyminen näyttävät tehneen siis paljon asian eteen. Japanissa sarja on toki aina kukoistanut, ja siellä Worldin myyntien on raportoitu pyörineen tähän mennessä noin kahdessa miljoonassa kappaleessa.

Capcomin mukaan varsinaisia pelaajia Monster Hunter: Worldilla on parhaillaan noin seitsemän miljoonaa. Senkin luulisi kasvavan siitä vielä jossain määrin, sillä PlayStation 4:n ja Xbox Onen lisäksi Monster Hunter: World on edelleen tarkoitus tuoda myös pc:lle syksyn aikana.

Kokonaisuudessaan itse Monster Hunter -sarjaa Capcom on toimittanut Monster Hunter: Worldin myötä maailmalle 48 miljoonaa kappaletta. Aiemmin yksittäinen eniten toimituksia kerännyt sarjan osa oli vuonna 2010 PSP:lle tuotu Monster Hunter Freedom 3. Ensimmäinen miljoonatoimituksiin lännessä yltänyt sarjan osa oli täällä 3DS:lle vuonna 2015 tuotu Monster Hunter 4 Ultimate.

Listaa Capcomin myydyimmistä peleistä voi silmäillä tästä. Sen tiedot on päivitetty viimeksi 31.12.2017 joten Monster Hunter: Worldin lukemia ei voi siitä vielä bongata.

Lähde: Capcom, Gematsu

Lisää luettavaa